Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Interjú

HAIM: „Semmihez sem fogható érzés élőben játszani a közönségnek”

2021. október 13.

4 perc olvasás

ELLE

divat zene kultúra fellépés kabát ősz
HAIM: „Semmihez sem fogható érzés élőben játszani a közönségnek”

A három zenész nővér, Alana, Este és Danielle tűnik fel a The North Face legújabb, „It’s More Than a Jacket” névre keresztelt kampányában. Az Elle újságírója a kedvenc kabátjukon kívül az őszhöz fűződő viszonyukról, a Halloweenről és a jövő évi turnéjukról faggatta a Haim zenekar tagjait.


Bár egyik legnagyobb slágerük a Summer girl címet viseli, a Grammy-díjas kaliforniai rocktrió, a Haim igazán a hűvös, őszi hónapokban van elemében. A Haim nővérek, Alana, Este és Danielle számára az évszak egyet jelent a spontán kocsikázásokkal, miközben Joni Mitchell slágerei szólnak végtelenítve a rádióból. A lányok a zeneíráshoz is sok ihletet merítenek ilyenkor. „Sok dalunkat ősszel és télen írtuk. Ilyenkor fog el a kreativitás” – mondja Danielle.

Miközben a fák levele ezerféle árnyalatban játszik és a levegőt megtölti a fűszeres kávé illata, az Elle újságírója Zoomon keresztül beszélgetett a Haim nővérekkel, akik a North Face legújabb kabátkampányának arcai lettek. Szó esik többek között az őszi dalszerzésről, a különleges együttműködésről és arról is, miért érzik nyitottnak magukat bármire, amit csak az univerzum az útjukba sodor.

Elle: Hogyan jött létre ez az együttműködés?

Este: Középiskolás korunk óta nagy rajongói vagyunk a márkának. Voltak gyerekek a suliban, akiknek The North Face dzsekijük volt, és én mindig úgy gondoltam, hogy nagyon menők. Amikor jött ez a lehetőség, azonnal lecsaptunk rá, mert a márka igazi klasszikus.

Danielle: Nekem a középiskola óta megvan a The North Face dzsekim. Egy San Franciscó-i kiránduláson vettem a barátaimmal egy vintage boltban. Megláttam, és azt gondoltam: „Szükségem van erre a kabátra.” Valahogy kiválasztott engem. Azóta a nap óta mindig is itt volt, mert mindig is szükségem volt rá. Az utolsó dolog, amit teszek, mielőtt elmegyek otthonról, hogy felveszem a The North Face kabátomat, mert nem igazán tudom, milyen kalandok elé nézek. Világoskék színű, így tényleg ki lehet szúrni a tömegben, és mindig szem előtt van a házamban is, valamire ráhúzva vagy a kanapén. A zsebeiben rengeteg fesztivál- és turnébelépő lapul, egész őrült életet élt már le velem.

Alana: A The North Face kabátjaink indig megmentenek minket a turnékon. Szóval a partnerség tökéletes választásnak tűnt.

Elle: Vannak olyan őszi családi hagyományaitok, amiket már nagyon vártok?

Este: A Halloween!

Danielle: A nővéreim egyszer elvittek egy kísértetjárta kocsikázásra, de ezt soha többé nem fogom megismételni az életben. Nem szeretem, ha meglepnek vagy megijesztenek. Nem az én világom, de a nővéreim imádják.

Este: Így van! Imádom az ijesztő filmeket. Imádom a Halloweent. Mindent imádok benne: imádok beöltözni. Imádok félni. Szeretek a Hollywood Forever temetőbe járni. Bármi jöhet, ami véres és ijesztő!

Alana: Meg akarunk rémülni. Este és én valószínűleg idén is megyünk a kísértetjárásra, Danielle pedig kihagyja.

Este: Én a Universal Studios Halloween éjszakájára szeretnék menni. Végigjárni az összes kísértetjárta labirintust. Nem tudom, mit árul el ez rólam, ennek még utána kell járnom.

Elle: Mi a helyzet az utazási tervekkel?

Danielle: Amikor csak tudunk, északra elutazunk. És észak alatt San Franciscót értem. Pár éve Seattle-be mentünk egy koncertre, aztán ott maradtunk még pár napot.

Este: Az nagyon jó móka volt. Elmentünk túrázni, és hadd tegyem hozzá, hogy mi nem vagyunk azok a túrázós típusok. De ránk tört a kalandvágy.

Danielle: A Csendes-óceán északnyugati része olyan varázslatos hely.

Alana: Az emberek nem hiszik el, hogy mindig együtt vagyunk. Pedig amikor végeztünk ezzel a Zoom-hívással, én biztosan átmegyek Danielle házához, mert mi egyszerűen állandóan együtt vagyunk. Szeretünk spontán kirándulni, ahová csak tudunk. Jelenleg nehéz utazni, de Este hihetetlenül jó sofőr.

Este: Tudom, nagyszerű sofőr vagyok.

Alana: Annyiszor ébredtünk már fel úgy, hogy „A francba, menjünk el valahova”, és bárhova elmegyünk. Csak beülünk a kocsiba, és suhanunk... Este pedig vezet. Ő a tökéletes legidősebb nővér, spontán és minden kalandban benne van. Sokszor előfordult már, hogy felébredtünk és csak úgy elindultunk valahova. Biztos vagyok benne, hogy ősszel is lesz egy spontán Haim kirándulás.

Este: Ez nem is olyan rossz ötlet – autókázzunk a Pacific Coast Highwayen!

Alana: Csináljuk meg. Tessék, már meg is hoztad a kedvünket!

Elle: Mi a kedvenc dalotok, amit autókázás közben játszotok?

Danielle: Én a „River”-t mondanám Joni Mitchelltől.

Alana: Szó szerint én is a „River”-t akartam mondani, Danielle.

Danielle: Joni állandó szereplője volt mindannyiunk életének, a „River” pedig olyan, mintha már érezném a pára illatát a levegőben egy kora reggelen. A levelek változnak és minden a karácsonyról szól. Annak ellenére, hogy zsidók vagyunk, mindig is arról álmodtam, hogy megünnepeljük a karácsonyt. De igen, Joni hihetetlenül jól teremti meg az őszi hangulatot. Izgatottan várom az őszt. Készen állok rá.

Elle: Melyik évszak inspirálja leginkább a dalszerzést?

Danielle: Az ősz. Nagyon beleélem magam a „vissza a suliba” mentalitásba, még ha nem is járok már iskolába. Sok zenét írunk ősszel és télen, mert ilyenkor valamiért nagyon kreatívnak érzem magam. A legutóbbi albumunk nagy részét 2019 őszén és telén írtuk.

Este: Határozottan van egy olyan érzés bennem, hogy amint beköszönt a nyár, én lelépek. Nincs több tanár, nincs több könyv.

Elle: Dolgoztok most új dalokon?

Danielle: Mindig próbálunk írni. Az elmúlt év olyan őrült volt. Most kezdünk megnyugodni és új dolgokat írni. Ez izgalmas, de nagy rajtunk a nyomás.

Elle: Csodálatos művészekkel dolgoztatok már együtt, többek között Taylor Swifttel. Kivel lenne álmaitok közös munkája?

Alana: Chaka Khan.

Danielle: Chaka Khan és André 3000. Álmodozni ér!

Elle: Alana, gratulálunk a hollywoodi debütálásodhoz a Licorice Pizza című filmben. A színészet minden Haim nővért érdekel?

Alana: Azt szeretem magamban és a testvéreimben, hogy mindenre nyitottak vagyunk. Nagyon szerencsés vagyok, hogy támogató testvéreim vannak, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni és feszegetni a határokat.

Danielle: Az elmúlt pár év arra késztetett minket, hogy azt mondjuk: „Tudjátok mit? Csak rajta!” Úgy éreztük, bármilyen dolog, ami érdekel minket, abba belevághatunk. Így kezdtük el a harmadik albumunkat is. Ez volt a téma az elmúlt pár évben. Különösen a világjárvány idején éreztük azt, hogy „Miért ne?” Csak vágjunk bele, csináljuk keményen, és dolgozzunk együtt különböző művészekkel. Soha nem volt sok művész a saját albumainkon, de szeretünk együttműködni. Szóval megkérdeztük a barátainkat. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy különböző dolgokkal kísérletezhetünk. Mindig tanulunk, és mindig érdekel minket, hogy különböző kreatív dolgokat próbáljunk ki. Azt hiszem, ez valami jó dolog, ami ebből az igazán intenzív pár évből származik. Úgy érezzük, hogy nagyon nyitottak vagyunk arra, amit az univerzum sodor az utunkba.

Este: Jelenleg a turnénkra koncentrálunk, ami már közeleg. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy jövőre turnézni fogunk. Egy nagyon hosszú, szórakoztató, izgalmas turnéra készülünk.

Elle: A The North Face dzsekitek is veletek tart majd a turnéra?

Alana: Természetesen! Nagyon izgatottak vagyunk, hogy úton legyünk. A minap volt egy koncertünk Santa Barbarában, és az volt az első alkalom, hogy újra sok dalunkat játszottuk közönség előtt. Olyan érzés volt, mintha újra ébren lennék. Olyan érzés volt, hogy „Ó, istenem, ez az, amit éreztem. Már emlékszem, milyen érzés élőben játszani.”

Este: Nagyon hiányoznak az élő koncertek.

Danielle: A karrierünket úgy kezdtük, hogy bárhol játszottunk, ahol csak tudtunk. Hat évig léptünk fel klubokban Los Angelesben, mielőtt leszerződtettek volna minket. Az életünk nagy részét az élő fellépés, a közös zenélés és a próbák tették ki. Most olyan szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ezt nagy közönség előtt csinálhatjuk. A stúdiózene csodálatos és imádjuk, de azt hiszem, élőben játszani és átélni ezt az élményt az emberek előtt, megosztani ezt a pillanatot a tömeggel – semmi sem fogható ehhez. Ez a kedvenc részünk a zenekarban.

Forrás: Elle

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
1

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
2

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
3

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
4

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
5

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

30 ikonikus hollywoodi barátság
6

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
7

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
8

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

ezek is érdekelhetnek

Ezek a tavasz legdivatosabb trencskabátjai

Ezek a tavasz legdivatosabb trencskabátjai

2024.04.17. 2 perc olvasás

Tavaszi kabáttrend

Kiállítás segít lebontani a rákbetegség körüli tabukat

Kiállítás segít lebontani a rákbetegség körüli tabukat

2024.04.05. 2 perc olvasás

programajánló

Ezek a legdivatosabb tavaszi kabátok a stylistok szerint

Ezek a legdivatosabb tavaszi kabátok a stylistok szerint

2024.03.19. 2 perc olvasás

Bouclé JacketsTrend

Letícia királyné felvette a tökéletes tavaszi kabátot, mindenki imádja

Letícia királyné felvette a tökéletes tavaszi kabátot, mindenki imádja

2024.03.10. 2 perc olvasás

ROYAL FASHION

3 tavaszi kabát, amire minden nőnek szüksége van

3 tavaszi kabát, amire minden nőnek szüksége van

2024.03.07. 2 perc olvasás

Tavaszi kabáttrend

Nicole Kidman szürke kabátját akarja most mindenki, csodás a színe

Nicole Kidman szürke kabátját akarja most mindenki, csodás a színe

2024.02.29. 2 perc olvasás

NEW TREND

Taylor Swift édesapját súlyos dologgal vádolják, itt vannak a részletek

Taylor Swift édesapját súlyos dologgal vádolják, itt vannak a részletek

2024.02.27. 2 perc olvasás

THE ERAS TOUR

3 tavaszi kabát, ami az idei szezonban nagyon népszerű lesz

3 tavaszi kabát, ami az idei szezonban nagyon népszerű lesz

2024.02.22. 2 perc olvasás

Tavaszi trendek

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves