Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Botrány

Ezek voltak a Golden Globe legbotrányosabb pillanatai az elmúlt évtizedekből

2023. január 10.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

botrány Jennifer Lopez golden globe Jeremy Renner Golden Globe 2023
Ezek voltak a Golden Globe legbotrányosabb pillanatai az elmúlt évtizedekből
© Fotó: Handout / Getty Images

A Golden Globe a csillogásról szól, ám a vörös szőnyeges eseményt a botrányok sem kerülték el az elmúlt évtizedekben. 


Idén már 80. alkalommal adják át a Golden Globe-díjakat, a gála minden évben a filmes szakma egyik kiemelt eseményének számít. Ám hiába próbálnak meg a szervezők mindent hibátlanul lebonyolítani, valami botrányos szinte mindig történik. 

Ezek voltak a Golden Globe legnagyobb botrányai

Kétségtelen, hogy a Golden Globe legnagyobb horderejű botránya tavaly történt, amikor HFPA, vagyis a független újságírók szervezete vesztegetési botrányba keveredett. Az eset akkora sajtóvisszhangot váltott ki, hogy a gálát végül meg sem rendezték. A színészek egymás után mondták el a véleményüket, és jelentették ki, hogy biztosan nem vesznek részt az eseményen. 

Bár a botrány elült, a HFPA még manapság is sok kritikát kap. Brendan Fraser, aki a jelöltek között van, kijelentette, hogy nem megy el a gálára, mivel a bizottság egyik tagja szexuálisan zaklatta még a 2000-es évek elején. A színész kijelentése sokakat meglepett, ám az elmúlt évek gálái is bővelkedtek botrányos pillanatokban. 

Emma Stone bekiabálása

A 2019-es Golden Globe-gálán Sandra Oh beszédet tartott arról, hogy korábban többször megtörtént, fehér színésznőt választottak színes bőrű, vagy ázsiai helyére. A kijelentése több kollégájára is vonatkozott, az egyik Emma Stone volt, aki az Aloha című filmben szerepelt. A mondatok annyira érzékenyen érintették a színésznőt, hogy egyszerűen bekiabált. A színésznő azt mondta, hogy sajnálom. 

Emma később egy interjúban elárulta, hogy nem így tervezte, de nem tudta megállni, hogy ne szólaljon meg.

Tina Fey és Amy Poehler botrányos vicce

Tina Fey és Amy Poehler gyakorlott párosnak számítanak, ha Golden Globe-gáláról van szó. 2013 és 2015 között minden évben ők vezették a műsort, majd 2021-ben visszatértek a színpadra. A páros többször viccelődött a meghívott vendégeken, az egyik legdurvább eset 2014-ben történt, amikor George Clooney-t szemelték ki, a Gravitáció című filmje kapcsán a következő mondatok hangzottak el. 

Az a történet, hogy George Clooney szívesebben lebeg az űrbe és meghal, mintsem még egy percet egy vele egyidős nővel töltene. 

A kijelentés hatalmas botrányt kavart, ám állítólag George nem vette magára, és viccként kezelte. 

Ricky Gervais és a műsorvezetés

Ricky Gervais rengetegszer vezette már a műsort, és minden alkalommal sikerült valakit megsérteni. Egyik évben Leonardo DiCaprio randizási szokásain viccelődött, 2016-ban pedig egy darab fémnek nevezte a díjat, a HFPA bizottságát pedig öreg, zavarodott újságíróknak. 

Ám 2020-ban még önmagát is sikerült felülmúlnia.

Örülhetsz, mivel ez az utolsó év, amikor Golden Globe-gálát vezetek. Szóval már nem érdekel az egész. Sosem érdekelt. 

Jeremy Renner és Jennifer Lopez dekoltázsa

2015-ben Jennifer Lopez és Jeremy Renner közösen adtak át díjat. A két híresség között egy darabig átlagosan zajlott a társalgás a színpadon, majd J. Lo felajánlotta, hogy kinyitja a nyertes nevét tartalmazó borítékot, mivel van körme. Jeremy erre a következőket mondta. 

Vannak gömbjeid is

– utalva ezzel Jennifer dekoltázsára. Az esetből hatalmas botrány lett, a színészt sokan szexistának bélyegezték. Később kiadott egy nyilatkozatot, és leszögezte, hogy ártatlan vicc volt, amit nem kell komolyan venni. 

Seth Meyers a szexuális bántalmazás áldozatain viccelődött

Seth Meyers 2018-ban a MeToo megvitatásával indította a gálát. A beszédében érintette azokat a hírességeket, akik zaklatási botrányba keveredtek, így került elő Harvey Weinstein és Kevin Spacey neve. A producer kapcsán Meyers megjegyezte, hogy ő lesz az első ember, akit ki fognak fütyülni a megemlékezés rész alatt. Kevin Spacey-t pedig az átadott szerepeivel szerette volna kinevettetni. 

Ám a humorista megjegyzései nem arattak osztatlan sikert, sokan úgy gondolták, hogy megpróbálja elviccelni a dolgot, ezzel pedig árt az áldozatoknak. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves