Quantcast

Életrajzi film

Film készül Amy Winehouse utolsó éveiről

© Peter Macdiarmid/Getty Images for NARAS

A Halcyon Studios bejelentette, új életrajzi filmet készítenek Amy Winehouse-ról. A 2010-ben megjelent „Saving Amy” című könyv inspirálta film az énekesnő utolsó éveit fogja végigkövetni.

2011. július 23-án tragikus hirtelenséggel hunyt el Amy Winehouse. Bár a soulikon tíz évvel ezelőtt lépett be a 27 évesek szomorú klubjába, a neve máig fennmaradt. Több volt ő, mint énekesnő, egy különálló személyiség, akinek dalai még ma is nagyon népszerűek – és akinek a történetét hamarosan egy életrajzi filmben dolgozzák fel.

Bár az énekesnő életéről korábban már készült egy dokumentumfilm, abban az énekesnő gyermekkorára és zenei karrierjének indulására fókuszáltak. A Halcyon Studios alkotása ezzel szemben Amy utolsó színpadon töltött éveit fogja feldolgozni.

A csapatunk számára rendkívül megtisztelő, hogy ezen a projekten dolgozhatunk” – mondta David Ellender, a Halcyon Studios vezérigazgatója. „Bár karrierje túl korán ért véget, Amy egy generáció hangja volt, és alig várjuk, hogy elmeséljük a történetét, a lehető legintenzívebb módon.”

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a forgatókönyv a 2010-ben megjelent Saving Amy című könyv alapján készül, amelyet Daphne Barak írt – ő lesz a készülő film executive producere is. A szerző volt az, aki hat hónapon keresztül filmezte az énekesnőt és hozzátartozóit, életének utolsó három évében.

Amy, a legenda

Az életrajzi film várhatóan felidézi majd az énekesnő nehéz pillanatait, mialatt nem tudott megküzdeni a démonaival: a drogfüggőséggel, az alkoholizmussal, a depresszióval... Miközben azt is megmutatja, hogy ez a meggyötört művész mennyire kitörölhetetlen nyomot hagyott a zene világában.

Mindössze 20 éves volt, amikor első albuma, a Franck sikerrel debütált az Egyesült Királyságban. A fiatal nő ekkor még korántsem sejtette, hogy második albuma világsztárrá teszi majd. A 2006-ban megjelent Back to black kétszeres platinalemezzé, majd a zenetörténet egyik legkelendőbb albumává vált – a 2008-as évben nem kevesebb, mint öt Grammy-díjat hozott Amynek.

A készülő életrajzi film mellett hamarosan egy újabb, Amy munkásságával kapcsolatos alkotás is megjelenik, a rajongók legnagyobb örömére. Az énekesnő vitathatatlan tehetségéről és nem mindennapi jelleméről az Amy Winehouse Flash Back című gyűjtemény mesél majd, amely szeptember 16-án jelenik meg. A kötet archív fotókat, rokonainak anekdotáit, dalszövegek kéziratait tartalmazza.

Forrás: Elle