Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szimbólum

Ezt jelenti Erzsébet királynő sírján a fémcsillag

2022. szeptember 22.

1 perc olvasás

ELLE

windsor csillag Erzsébet királynő koporsó sír
Ezt jelenti Erzsébet királynő sírján a fémcsillag
© GettyImages/ Steve Parsons - WPA Pool

Erzsébet királynőt hétfőn helyezték végső nyugalomra a windsori akastély VI. György emlékkápolnájában.


Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra Erzsébet királynő sírkövével kapcsolatban, és kiderült: a rajta lévő csillag mögött különleges jelentés rejlik.

A friss kövön most a királynő és Fülöp herceg neve, valamint a Térdszalagrend fémcsillaga szerepel. A kőre VI. György és az anyakirálynő neve is fel van írva, valamint mind a négyük születési dátuma és haláluk éve.

Mi a különleges jelentése a fémcsillagnak?

A királyi család hivatalos honlapja szerint a középkorban III. Eduárd királyt annyira megihlették az Artúr királyról szóló mesék és a kerekasztal lovagjainak lovagiassága, hogy létrehozta a tiszteletreméltó lovagok saját csoportját, a Térdszalagrendet. 

A modern korban a rendet az uralkodó, valamint a  királyi család több magas rangú tagja és huszonnégy kiválasztott lovag alkotta. Erzsébet királynő, Fülöp herceg, VI. György király és az anyakirálynő tehát mind a Hagyományőrző Rend tagjai voltak, a fémcsillag pedig a rend szimbóluma, emiatt Őfelsége és más magas rangú királyi személyek gyakran viselik is hivatalos eseményeken.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves