Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Erzsébet királynő

Ki látogathatja meg Erzsébet királynő sírját?

2022. szeptember 21.

1 perc olvasás

ELLE

erzsébet királynő II. Erzsébet koporsó sír
Ki látogathatja meg Erzsébet királynő sírját?
© AFP/ Jonathan Brady

Erzsébet királynőt hétfőn helyezték végső nyugalomra. 


És az is kiderült, mikortól lehet ellátogatni Erzsébet királynő sírjához. 

A királynőt a windsori kastély Szent György-kápolnájában temették el, egykori férje, Fülöp herceg és más királyi családtagok mellé. A nyilvánosság tagjai számára is lehetséges az emlékkápolna megtekintése, de az egyelőre nem világos, hogy a nagyközönség milyen közel kerülhet a királynő végső nyughelyéhez, amely a kápolna egyik oldalában található.

Ekkortól látogatható

A gyászidőszak miatt a windsori kastály a látogatók előtt egyelőre zárva tart, de szeptember 29-én, csütörtökön újra megnyitja a kapuit. A kastély csak a hét öt napján, csütörtöktől hétfőig tart nyitva, de a Szent György-kápolna vasárnap nem látogatható. 

Így juthatunk be

A kápolnába 800 ember fér be, naponta három istentiszteletet tartanak, és bárki számára ingyenes a belépés. Azokat a látogatókat is szívesen fogadják, akik jegyet váltanak a windsori kastély egészének megtekintésére: a felnőttjegyek (25 éves kor felettieknek) 28,50 fontnál kezdődnek, a fiatalok jegye 17,50 fontnál kezdődik, az 5-17 éves gyerekek 14,50 fontért kaphatnak jegyet, az öt év alattiaknak pedig ingyenes a belépés. Az árak naptól függően változnak, további információt pedig a Royal Collection Trust honlapon találhatunk. 

Via, Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves