Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BARBIE

Megjelent az első Down-szindrómás Barbie baba

2023. április 26.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

elfogadás barbie mattel Barbie baba Down-szindróma
Megjelent az első Down-szindrómás Barbie baba
© Instagram/@elliejg16_zebedeemodel

A Mattel bemutatta az első Down-szindrómás Barbie babát, ami hamarosan már mindenhol kapható lesz. 


A Mattel évek óta színesíti a termékkínálatát, és a jól ismert játékok mellett már kaphatóak például kerekesszékes és amputált lábú babák is. Most egy újabb nagy lépést tettek, mivel hamarosan az üzletekbe kerül az első Down-szindrómás Barbie

Így néz ki a Down-szindrómás Barbie

A legújabb Barbie a Barbie Fashionista kollekció része, a játékok megalkotásánál fokozottan ügyeltek arra, hogy sokféle baba készüljön, így a gyerekek többféle kinézetű, testalkatú Barbie közül válaszhatnak. A Mattel korábban így jellemezte ezt a szekciót. 

A legváltozatosabb és legátfogóbb babacsalád, amely különféle bőrtónusokat, szemszíneket, hajszíneket és textúrákat, testtípusokat, fogyatékosságokat és divatokat kínál, hogy még több történetet inspiráljon. 

A Down-szindrómás Barbie megalkotásához szakemberekkel is konzultáltak, orvosszakértők, és az amerikai National Down Syndrome Society segítették a folyamatot. Így született meg a végleges forma. A baba arca kerekebb, mint a megszokott, mandula formájúak a szemei, kisebb a füle, és laposabb az orrnyerge. Emellett a Barbie tenyerén van egy-egy vonal, amit sokszor társítanak a Down-szindrómásokhoz. 

Ellie Goldstein Down-szindrómás modell szerepel az új kampányban, aki nagyon örül, hogy a Mattel piacra dobta a babát. A következőket mondta a projektről. 

Nagyon izgatott vagyok, hogy már van Down-szindrómás Barbie baba. Amikor megláttam a babát, tele lettem érzelemmel és büszke voltam. Sokat jelent számomra, hogy a gyerekek játszhatnak a babával, és megtanulhatják, mindenki más. Büszke vagyok arra, hogy a Barbie engem választott, azért hogy megmutassam a babákat a világnak. A sokszínűség fontos, mivel az embereknek több hozzám hasonló embert kell látniuk a világon, akkor nem kell elrejtőzniük. Barbie segíteni fog ennek a megvalósításában.

A Mattel szeretné, ha mindenki játszhatna olyan babával, ami rá hasonlít. Ugyanakkor azt is elmondták, ezzel akarják erősíteni az elfogadást, és ösztönzik a gyerekeket arra, mindenféle Barbie babával játszanak. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves