Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Inkább a háború?!

Ebben az országban máris be akarják tiltani a Barbie-t

2023. augusztus 03.

2 perc olvasás

ELLE

barbie oroszország
Ebben az országban máris be akarják tiltani a Barbie-t
© Shutterstock

Oroszországban betiltanák a Barbie-t egy döbbenetes ok miatt. 


Oroszországban nem lesz többé Barbie? Vlagyimir Putyin egyik szövetségese, Marina Butina szerint be kellene tiltani a babákat azért, hogy a gyerekek inkább orosz gyártmányú játékokkal játsszanak, amelyek  a diktátor ukrajnai háborúját reklámozzák. A képviselő szeretné is jogszabályba foglalni a Barbie-k betiltását. 

Szerinte meg kell változtatni az orosz törvényt

Az orosz törvényt sürgősen meg kell változtatni

– mondta a 34 éves orosz politikusnő. 

Marina Butina szerint a Barbie babákat és a Mattel minden termékét be kellene tiltani az országukban, mert szerinte csak behozzák az LMBTQ mozgalmat, és nincs rá szükségük. A képviselő a Barbie-filmről sincsen jó véleménnyel. Hozzátette, hogy az óvodák állami pénzen veszik meg a Barbie babákat, és semmibe veszik Putyin törvényeit, amelyek tiltják az LMBTQ propagandát. 

Meddig fogjuk tartani ezeket a „babákat” a polcainkon?

– tette fel a kérdést, majd azt mondta, hogy szerinte a Barbie-k Joe Biden amerikai Demokrata Pártja értékeinek reklámja, ezért nem szabad Oroszországba bevinni.

Határozottan ellenzem, hogy boltjainkban babák jelenjenek meg, például transzneműek, vagy olyan babák, amelyek az azonos neműek kapcsolatát hirdetik

–  tette hozzá. 

Érdekesség, hogy több másik orosz politikusnő támogatta Barbie-t, sőt az egyik ülésen mind rózsaszínbe öltöztek. 

Mindenki Barbie-lázban ég

A világban most rengetegen Barbie-lázban égnek Margot Robbie és Ryan Gosling új filmjének a megjelenése óta. Rengetegen pinkbe öltöznek a mozi kedvéére, valamint többen elismerték, hogy egyáltalán nem olyan bugyuta az alkotást, mint aminek gondolták, ugyanis komoly jelentése van, és egy igazi feminista gyorstalpaló lett a Barbie-film.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves