Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Premier

Nem fogod elhinni, ki az idős néni a parton a Barbie-filmben

2023. július 25.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

barbie filmrendező margot robbie premier Barbie-film
Nem fogod elhinni, ki az idős néni a parton a Barbie-filmben
© iMDb

Már az első nyilvánosságra került kockák óta zajlanak a találgatások, ki alakítja ezt a szerepet a Barbie-filmben.


A Barbie-film egyik legizgalmasabb és legjobb jelenetét nem a zenés részeknél, Ken szerenádjainál vagy a bulizós képkockáknál kell keresni, hanem egy csendes és nyugodt pillanatban, amikor a főszereplőt alakító Margot Robbie leül egy idős hölgy mellé egy padra.

A köztük zajló rövid beszélgetés a film egyik legérzelmesebb jelenete, de az idős hölgy kilétére csak most derült fény.

A rendező szerint is ez a Barbie-film legfontosabb része

A jelenetben Barbie épp el van keseredve, sírva leül az idős hölgy mellé, odafordul hozzá, és azt mondja: „Gyönyörű vagy.” A hölgy pedig így válaszol: „Tudom.” Barbie ekkor a könnyei ellenére is elneveti magát, és a rajongók szerint ez az egyik legmeghatóbb pillanat a filmben.

A feltételezések többsége szerint az idős hölgyet Barbara Handler alakítja, aki a baba feltalálója, Ruth Handler lánya. Most azonban végre megszólalt a rendező, Greta Gerwig, és elárulta, kit kért fel a szerepre, aki véleménye szerint a leglényegesebb jelenetben játszik.

Barbie nem akárkivel beszélget

A padon ülő hölgy szerepét valójában Ann Roth játszotta el, aki Oscar-díjas jelmeztervező, és egyben Greta Gerwig egyik barátja, akivel már több filmben is együtt dolgoztak.

A Rolling Stone magazinnak adott interjújában Gerwig kifejtette, hogy ez a jelenet a „film szíve és lelke”. Így nyilatkozott erről:

Az első vágásoknál sokan azt sugallták, hogy vágjuk ki ezt a jelenetet, hiszen a cselekmény szempontjából nem fontos. Én viszont azt mondtam, ha kivágom ezt a részt, nem tudom, miről szól a film.

A rendező szerint ez a jelenet a legérzelmesebb pillanat a filmben, és itt van a fő mondanivaló is: amikor Barbie úgy érzi, kudarcot vallott, egy gyönyörű idegen emlékeztetni, hogy nincs szüksége segítségre, hiszen egyedül is képes helytállni a világban.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves