Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Barbie-mánia

5 titok, amit biztosan nem tudtál a Barbie-filmről

2023. július 26.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

barbie Greta Gerwig margot robbie premier ryan gosling kulisszatitok
5 titok, amit biztosan nem tudtál a Barbie-filmről
© barbiethemovie@instagram.com

A Barbie-film iránti érdeklődés nem csillapodik, sőt a sajtókörút során egyre izgalmasabb részletek derülnek ki a mozisikerről.


A Barbie-film számos országban megdöntötte a nézettségi rekordokat, és a nemrégiben kezdődött sajtókörúton a rendező és a szereplők számos olyan információt osztottak meg a rajongókkal, amiről eddig még egyikük sem nyilatkozott.

A Barbie-film készítése igazán izgalmas volt

Az alábbi kulisszatitkokat eddig csak az alkotók ismerték, ám úgy érezték, eljött az idő, hogy nyilvánosságra hozzá a sokszor vicces, sokszor érdekes információkat. Ezekből szemezgettünk:

1. Szerdánként rózsaszín a stábtagoknak

Ryan Gosling mesélte el, hogy Margot Robbie a forgatáson bevezetett egy szabályt: szerdánként minden stábtagnak rózsaszín ruhát kellett viselnie, és aki esetleg megfeledkezett erről, azt a színésznő „megbírságolta”, a beszedett összegeket pedig jótékony célokra fordította. Robbie később hozzátette:

Nem tudtam túl sokat jótékonykodni, mert mindig mindenki rózsaszínt akart viselni.

Gosling azt is elárulta, hogy a stáb férfi tagjai különösen élvezték, hogy rózsaszín ruhákban járhattak.

2. Több régi Barbie-baba is feltűnik a filmben

A film tiszteleg olyan régi Barbie-babák előtt, amelyeket már nem gyártanak. A egyik jelenetben például feltűnik a Growing Up Skipper baba, amelynek megváltozik a melle, a Video Girl Barbie, akinek egy valódi kamera volt beépítve a mellkasába, és Sugar Daddy Ken is, egy idősebb Barbie, akinek még egy kiskutyája is volt.

3. Oscar-díjas szereplőt is elrejtettek a filmben

A film rendezője, Greta Gerwig szerint a film egyik kulcsjelenete az, amikor Barbie egy padon ülve beszélget egy idős hölggyel, akit Ann Roth, az Oscar-díjas jelmeztervező alakít. Ann a díjat az Angol beteg című film jelmeztervezői munkájáért nyerte el.

barbie-film-elle.hu
Forrás: barbiethemovie@instagram.com

4. Festékhiányt okozott a film forgatása

A forgatás során nemzetközi szinten is hiány alakult ki a rózsaszín festékből. Gerwig kijelentette, hogy a díszletek felépítése során ne spóroljanak a pénzzel, legyen minden rózsaszín. Ez ahhoz vezetett, hogy szinte mindenhonnan rendeltek a rózsaszín festékből, a gyártása azonban nem zajlott ugyanilyen tempóban, így átmenetileg hiány alakult ki ebből a színből.

5. Ryan Gosling ötlete volt az egyedi fehérnemű

Ryan Gosling, aki Kent alakítja a filmben, a jelmeztervezőknek bedobta ötletként, hogy a karakter viseljen egy egyedi alsónadrágot, amelynek a szélén a Ken felirat szerepel. Az ötlet annyira tetszett az alkotóknak, hogy végül megvalósították azt.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves