Quantcast

Az idei nyár ígérete: Paloznaki Jazzpiknik (x)

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg a festői szépségű Balaton-felvidéken.

Augusztus 20-án, csütörtökön a Magyar Jazz Napját ünnepli a Paloznaki Jazzpiknik, a Magyar Jazz Szövetséggel való közös szervezésben. Ez alkalomból, az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetség közreműködésével a Finucci Bros Quartet egy élő jazz-legendával, Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon! Randy Brecker trombitás, hatszoros Grammy-díjas zenész, maga az élő jazztörténelem. Több mint öt évtizede van a pályán, annak is a csúcsán. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder, valamint Bruce Springsteen. A Magyar Jazz Napján a Jazzpiknik további színpadain is szól a jazz legjava. Az est folytatásaként a német jazz kollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel. Az augusztus 20-i állami ünnepen az egykori Fortuna hangulatát hozza el ismét Dan von Schulz és Andrew J!

A Jazzpiknik második délutánján a Mörk zenél. A Mörk zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár. Majd az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band játszik a Nagyszínpadon. Őt követi a világhírű holland szaxofon-istennő, Candy Dulfer. Candy zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum és sokan mások.

A szombati záróestet Zsédenyi Adrienn, a magyar könnyűzene egyik legsikeresebb női képviselője nyitja meg. Az este a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével folytatódik. Biondi második alkalommal látogat el Paloznak dűlőire a magyar közönséghez, először 2017-ben adott nálunk felejthetetlen koncertet az európai soulmuzsika koronázatlan olasz királya. Az est megkoronázásaként az acid jazz-et a house-al ötvöző Kraak & Smaak Live Band fog táncra perdíteni bennünket.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Teremtsünk biztonságos világot az autisták számára! A Jazzpiknik szeretné támogatni munkájukat és célkitűzésüket, az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozását.

Tehát a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának eddigi fellépői sora; augusztus 20-án, csütörtökön a Randy Brecker és a Magyar Jazz Szövetség formációja jegyzi a nyitóeseményt, a Magyar Jazz Napján. A csütörtöki est folytatásaként a De Phazz német jazz kollektíva és a Dan von Schulz-Andrew J páros őrjíti meg a piknikezőket.  Augusztus 21-én, pénteken nekünk zenél a Mörk, majd a Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band, az est fénypontja pedig a szaxofon-istennő, Candy Dulfer! A szombati záróesten, augusztus 22-én pedig Zséda nyitja az estet, őt követi Mario Biondi és a Kraak & Smaak Live Band hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. Három nap tiszta jazz idén a Jazzpiknik további színpadain is, a nyári piknik élményével együtt! A magyar fellépők között olyan zenekarok piknikeznek, mint a Smooth Jazz Brothers, a Stinky Bugs, a Sárik Péter Trió, Gyémánt Bálint, vagy a Pátkai Rozina trió.

www.jazzpiknik.hu