Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SOROZAT

Sokkolta az embereket a Netflix új dokumentumsorozata, ezt kell tudni Az ezergyerekes férfiról

2024. július 05.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix ajánló dokumentumfilm dokumentumsorozat Az ezergyerekes férfi
Sokkolta az embereket a Netflix új dokumentumsorozata, ezt kell tudni Az ezergyerekes férfiról
© IMDb

Megérkezett a Netflixre Az ezergyerekes férfi, összegyűjtöttük a dokumentumsorozatról a legfontosabb információkat. 


Sokan rajonganak a Netflix dokumentumfilmjeiért, hiszen egyre változatosabb témákat dolgoznak fel az alkotók. A több részből álló sorozatok különösen népszerűek, hiszen ezek legtöbbször részletesebben bemutatják az adott témát. Az ezergyerekes férfi is ilyen, ami egy egészen elképesztő esetet mesél el.

Miről szól Az ezergyerekes férfi? 

Mivel dokumentumsorozatról van szó, ezért egyértelmű, hogy valós történetről van szó. Az eset még évekkel ezelőtt kezdődött, amikor egy család megtudta, hogy a férfi, aki a spermadonoruk volt, még több száz másik párnak volt a donora. A Hollandiában élő Jonathan Jacob Meijer nagyjából 500 gyermeknek lehet az apja. Ez a szám nagyon magas, mivel Hollandiában egy férfi maximum 12 alkalommal adományozhat spermát. 

Jonathan Jacob Meijer nem szólalt meg a dokumentumfilmben, de több olyan pár is kamerák elé ült, akiknek a férfi adományozott spermát. A férfi szerint a dokumentumfilm félrevezető és megtévesztő. A gyermekei a világ minden táján élnek, nagyjából 370-en Hollandiában, de akad olyan, aki Belgiumban lakik, míg más Argentínában. 

Így derült ki az ügy

Az esettel először 2017-ben kezdtek el foglalkozni, amikor kiderült, hogy a férfi sokkal többször adományozott a holland klinikáknak spermát, mint erre lehetősége lett volna. Ám ő ekkor sem hagyott fel a tevékenységével, mivel más országokban is adományozott. A dán Cryos spermabank szerint 1100 fontért adták el a férfi adományát, de ezt Jonathan tagadta, állítása szerint nem fogadott el pénzt. 

2023-ban végül felszólították a férfit, hogy hagyjon fel az adományozással, különben pénzbírsággal büntetik. Illetve arra is kötelezték, hívja fel a külföldi klinikákat, semmisítsék meg a mintákat. 

A sorozat nagyon népszerűnek számít a Netflixen, és az X-en is egyre többen fejtik ki a véleményüket a történetről. Sokak szerint igazán elképesztő, az embereket pedig felháborította, hogy a férfi mennyire könnyen kezelte ez a helyzetet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves