Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Same in English

Jó angolos vagy? Teszteld a tudásod ezzel a gyors kvízzel!

2023. május 31.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

angol nyelvtanulás kvíz nyelvtudás
Jó angolos vagy? Teszteld a tudásod ezzel a gyors kvízzel!
© Fotó: Wikipedia

Milyen vagy angolból? Itt az alkalom, hogy játszva teszteld a tudásod, csináltunk egy szórakoztató kvízt!


A mai világban az angoltudás szinte elengedhetetlen – készítettünk tehát neked egy tesztet, amivel lemérheted, hogy hogyan állsz ezzel a nyelvvel. Nem lesz se hosszú, se unalmas, hasznos és szórakoztató viszont igen!

Angolkvíz

Ha voltál már nyelvvizsgán, a feladattípus ismerős lesz – de akkor is az lesz, ha töltöttél már ki kvízt itt nálunk az ELLE.hu-n. Minden kérdésnél egy-egy olyan mondatot találsz majd, amiből egy vagy két mondatrész hiányzik. Azt kell kiválasztanod a négy lehetőség közül, hogy mi illik a legjobban a kipontozott helyre.

Hogy mi a nehéz és mi a könnyű, az persze szubjektív, de a kvízt úgy állítottuk össze, hogy nagyjából az egyszerűbb mondatok felől halad a nehezebbek felé, de ne ijedj meg, ha valamit nem tudsz, akkor is érdemes végigcsinálnod az egész kérdéssort. Ami egyébként 20 pici feladatból áll, így hosszabb ugyan, mint az átlagos kvízeink, de jóval rövidebb, mint egy igazi nyelvvizsga: néhány perc alatt biztosan készen leszel vele. De ennyi feladat mindenképpen kell ahhoz, hogy érdemben képet kapj arról, milyen szinten áll a nyelvtudásod.

És még valami a kvízről..!

Ha egy-egy példamondat valahonnan ismerősen cseng majd, az egyáltalán nem a véletlen műve!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves