Quantcast

A legjobb divatkiállítások 2019-ben, amiket nem érdemes kihagyni!

A legjobb divatkiállítások 2019-ben, amiket nem érdemes kihagyni!

Diortól Saint Laurent-ig, Londontól New Yorkig

Christian Dior: Designer of Dreams

Hol: Victoria & Albert Museum, London

A kiállításról: A Dior ház esztétikájának története 1947-es alapításától  máig, a különböző tervezők kreációin keresztül bemutatva, akik sikeressé tették a Dior nevet, kitekintéssel Christian Dior és Abglia kapcsolatára.

Mikor: Február 2-július 14-ig.

Camp: Notes on Fashion

Hol: Costume Institute, MET, New York

A kiállításról: A „camp” esztétika felfedezése, melyet Susan Sontag „Notes on „Camp”” című esszéje ihletett. Az 1964 es mű szerint ez „olyan felfogás, melynek lényege a természetellenes szeretetében rejlik: a művészi és túlzó dolgokéban”.

Mikor: Május 9-szeptember 8-ig

Nouvelle présentation des collections

Hol: Musée Yves Saint Laurent, Párizs

A kiállításról: A kollekciók új bemutatása - Monsieur Saint Laurent 50 haute couture modelljének gondosan összerakott szelekciója, közöttük a híres Mondrian ruhával és a Claude Lalanne művészzel együttműködésben született kreációkkal, valamint divatbemutatókon készült fotókkal.

Mikor: Február 12-december 13-ig

Mary Quant

Hol: Victoria & Albert Museum, London

A kiállításról: A miniszoknya feltalálójának szentelt első retrospektív kiállítás több mint 200 ruhával és kiegészítővel, valamint eddig nem publikált darabokkal a privát archívumból.

Mikor? Április 6-2020 március 8-ig

The Masculine – Androgynous Mind, Eclectic Body

Hol: Gucci Garden, Firenze

A kiállításról: A maszkulin – androgün elme, eklektikus test egy olyan utazásra invitál, mely megmutatja, hogyan interpretálta és határozta meg a Gucci a férfidivatot az idők során, a Ház archívjaitól Alessandro Michele kreatívigazgató költői és gender fluid divatjáig.

Mikor: január 9-február 9-ig

The art du tailleur

Hol: Association Azzedine AlaÏa, Párizs

A kiállításról:  A szabó művészete - Azzedine AlaÏa és Gilbert Adrian legjobb darabjainak (újra)felfedezése, akiknek közös vágyuk volt, hogy a női testet szobrokká lényegítsék át.

Mikor: január 21-június 23-ig

Animalia Fashion

Hol: Palazzo Pitti, Firenze

A kiállításról: Válogatás kortárs tervezők kreációiból, melyek a divat, a művészet és a természet kapcsolódásait tükrözik és egészen meglepő módon idézi meg az állatvilágot.

Mikor: január 8-május 5-ig

Dos á la mode

Hol: Musée Bourdelle, Párizs

A kiállításról: A hát divatja - Pőrén vagy szoborszerű sziluettekbe csomagolva, a hát a főszereplő ezen a kiállításon, amelyen uniformisokat, haute couture és ready-to-wear ruhákat egyaránt láthatunk, olyan tervezőktől, mint Martin Margiela, Azzedine AlaÏa és Yohji Yamamoto.

Mikor: július 5-november 17-ig

Exhibitionism: 50 years of The Museum

Hol: Fashion Institute of Technology, New York

A kiállításról: A múzeum 50 éves fennállásának ünneplése a 33 legjobb divatbemutatón keresztül, melyek itt zajlódtak, közöttük Elsa Schiaparelli szürrealista kreációival és Alexander McQueen szoborruháival.

Mikor: február 8-április 20-ig