Quantcast

Kulisszatitkok

8 érdekesség, amit még nem hallottál a Squid Game szereplőiről

8 érdekesség, amit még nem hallottál a Squid Game szereplőiről
© Netflix

A disztópikus dráma egyik napról a másikra robbant be, és az addig elsősorban hazájukban ismert színészek óriási nemzetközi rajongótáborra tettek szert. Összegyűjtöttünk pár érdekességet a szereplőkről, akik sokak kedvencévé váltak az elmúlt hetekben.

A Squid Game (Nyerd meg az életed) dél-koreai thrillersorozat egy csapat eladósodott személy sorsát követi nyomon, akik koreai gyerekjátékokban teszik próbára magukat, hogy megnyerjék a milliós fődíjat. Aki elbukik, az az életével fizet. Az itthon még kevésbé ismert szereplők között étteremtulajdonos és nemzetközileg is ismert színészek is megtalálhatók – eljött az idő, hogy lerántsuk róluk a leplet!

1) Lee Jung-jae a vendéglátásban is otthonosan mozog

A sorozatban a szerencsejátékfüggő Seong Gi-hun karakterét alakító színész karrierje modellként indult Dél-Koreában, majd 1999-ben elnyerte a koreai Blue Dragon Film Awards legjobb színészének járó díjat a City of the Rising Sun című dráma főszerepéért. Azóta több filmben és sorozatban is szerepelt, ám a színész igyekszik több lábon állni. Az elmúlt években a vendéglátásban is megvetette a lábát, Szöulban egy olasz éttermet vezet, ami egyik filmje, az Il Mare után kapta a nevét.

Úgy tudni, az étterem belső tereinek kialakításánál is aktívan közreműködött, mivel korábban belsőépítészetet is tanult.

2) Anupam Tripathi a Koreai Egyetemre járt

A Squid Game pakisztáni vendégmunkását alakító 32 éves színész valójában Indiában született, és 2010-ben költözött Dél-Koreába, hogy a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetemre járjon. Miután elsajátította a koreai nyelvet, több helyi filmben is szerepet kapott, egyik legnagyobb sikerét az Óda édesapámhoz című filmmel érte el. Nem a Squid Game az első Netflixhez köthető szerepe, az idén megjelent The 8th Night című thrillerben ő kölcsönözte a hangját a prédikátor karakterének.

 

3) Heo Sung-tae feltűnt egy koreai tehetségkutatóban is

A kegyetlen gengszter szerepében brillírozó Sung-tae tíz évvel ezelőtt, 2011-ben próbálta ki magát a szórakoztatóiparban, méghozzá egy tehetségkutató show-műsorban. Miután meglátta a műsor reklámját, jelentkezett az SBS Miraculous Auditionre, és végül az ötödik helyen végzett. Azóta több filmben is megmutathatta tehetségét, szerepelt a The Outlaws című akció-thrillerben és a Beyond Evil című szériában, sőt még a Kínában használatos mandzsu nyelvet is megtanulta a The Fortress című filmben kapott szerepe kedvéért.

4) Jung Ho-yeon a legtöbb Instagram-követővel rendelkező koreai színésznő

Amióta a Netflixnek köszönhetően világszerte óriási siker lett a sorozat, a szereplők Instagram-oldalai egyik napról a másikra felrobbantak, és több milliós követőtáborra tettek szert. Közülük is Jung Ho-yeon oldala a legnépszerűbb: a 27 éves színésznőnek van a legtöbb, jelenleg 22 millió Instagram-követője a koreai színésznők közül. Ho-yeonnak a Squid Game morcos, de talpraesett karaktere az első színészi alakítása, korábban modellként dolgozott, feltűnt az ELLE és a Harper’s Bazaar magazinokban, valamint láthattuk a Jean-Paul Gaultier, a Lanvin és a Louis Vuitton kifutóin is. Igaz, a modellkarrierje részben kapcsolódik a szórakoztatóiparhoz, hiszen először a Korea’s Next Top Model versenyzőjeként tűnt fel a tévéképernyőn.

5) Lee Yoo-mi majdnem kimaradt a szériából

A 240-es játékos azután kerül a játékba, hogy kiengedik a börtönből – ahová azért került, mert megölte bántalmazó édesapját. A Squid Game rendezője, Hwang Dong Hyuk egy interjúban elárulta, Ji-yeong szerepét eredetileg férfinek szánták, ahogy az alapötlet szerint csak férfiak vettek volna részt a brutális játékban. „Amikor tíz évvel ezelőtt megírtam a történetet, csak férfi karakterek voltak benne. Ji-yeongot eredetileg Ji-yongnak hívták” – mondta a KoreaBoo-com portálnak.

A rendező azonban végül meggondolta magát: „Rájöttem, hogy van valami a nőkben és a szolidaritásukban, ami meggyőzött.”

6) Park Hae-soo szerepelt A nagy pénzrablás koreai verziójában

Az elmúlt években nagyot futottak a nemzetközi szériák a Netflixen, a top 10 legnézettebb sorozat listáját a koreai Squid Game vezeti, de szorosan a nyomában van a francia Lupin és a spanyol A nagy pénzrablás új évada is. Ez utóbbi sorozat olyan siker lett, hogy a koreaiak elkészített már belőle a saját változatukat is, amelyben szerepet kapott Park Hae-soo is. Érdekesség továbbá, hogy a Cho Sang-woo karakterét alakító színésznek pár nappal a Squid Game premierje után született meg első gyermeke.

7) Lee Byung-hun volt az első dél-koreai színész, aki díjat adhatott át az Oscar-gálán

A sorozat legtitokzatosabb karakterét, a játékmestert alakító színész több nemzetközi produkcióban is feltűnt már, köztük olyan hollywoodi sikerfilmekben is, mint a G.I. Joe, a Red 2. és a Terminátor: Genesys. Így aztán 2016-ban Sofía Vergarával közösen ők adhatták át a legjobb külföldi filmnek járó aranyszobrocskát – méghozzá nem másnak, mint Nemes Jeles Lászlónak, aki abban az évben nyert Oscart Saul fia című filmjével. Ezzel Lee Byung-hun lett az első dél-koreai színész, aki díjat adhatott át a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia gáláján.

8) Kim Joo-ryoung osztja meg a legtöbb kulisszatitkot a forgatásokról

A 212-es játékos szerepében feltűnt színésznő filmes munkássága egészen a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, játszott többek között a Memories of Murder és a Plum Blossom című filmekben. A Squid Game egyik legmegosztóbb és legmanipulatívabb karakterét alakító színésznő a közösségi médiában azzal vált ismertté – és igencsak népszerűvé –, hogy előszeretettel oszt meg felvételeket a forgatások kulisszái mögül.

Nem volt ez másként a sikersorozat esetében sem, így a lelkes rajongók mindig rajta tartják a szemüket a színésznő profilján.

Forrás: Elle