Quantcast

ELLE AJÁNLÓ

5 romantikus étterem Budapesten

5 romantikus étterem Budapesten
© Shutterstock

Szeretnétek egy különleges estét eltölteni? Az Elle ajánlójában bemutatásra kerül 5 romantikus étterem Budapesten, ami tökéletes ehhez.

Ha romantikus, gyertyafényes vacsorát szeretnénk eltölteni a párunkkal, akkor nem csak az a lényeg, hogy étkezzünk. Keresünk valami pluszt, valami olyan különlegességet, amely a kulináris élvezetek mellett emeli az este fényét. Budapesten pedig szerencsére nincs hiány ezekből, nem kevés ékszerdobozt rejt a főváros, ha ilyen terveink vannak. Mutatjuk az Elle kedvenceit, íme 5 romantikus étterem Budapesten, amelyekkel lehetetlen mellé lőni.

Pavillon de Paris

Romantikus terasszal bővített francia étterem Buda egyik eldugott utcácskájában, nem csak francia fogásokkal. Finom borok, kellemes zene, közkedvelt és nemzetközi ételek, minőségi borok - ezt adja a Pavillon de Paris amely valóban elrepít a világ legromantikusabb városába, még ha csak pár óra erejéig is.

Vintage Garden

Egy hely a belváros közepén, ahol páratlan környezet és csodás ételek kettőse várja vendégeit. Az étterem a Deák tértől nem messze, a Dob utcában kapott helyet. Gyakran megújuló belső dekorációval közkedvelt helyszíne lánybúcsúknak, babaváróknak és csajos estéknek egyaránt, ám aki romantikus vacsorát tervez a párjával, az sem tud hibázni, ha ide foglal asztalt. A mindig friss virágokkal díszített belső terasz kellemes hangulatát fokozza a teljes egészében felnyitható tető, amely a hely védjegyévé vált. 

 

Kollázs

Budapest egyik legelegánsabb étterme a Duna partján, a belváros kellős közepén, a Lánchíd, a budai királyi palota és a Bazilika történelmi kulisszái között egyesíti modern, izgalmasan mozgalmas, mégis közvetlen hangulatú kollázsban a világvárosi Pest és a patinásan polgári Buda atmoszféráját. A KOLLÁZS - Brasserie & Bar belső tere a százéves magyar szecesszió emblematikus vonásait idézi fel, a nemes anyagok és a letisztult formák felhasználásával olyan atmoszférát teremtve, amely nem más, mint a százéves pesti kávéházi kultúra csúcsminőségű, ízig-vérig XXI. századi remake-je. A KOLLÁZS tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontja.

Halászbástya étterem

A Halászbástya Étteremből nemcsak a város, de talán a világ egyik legszebb panorámája tárul elénk, belátni egész Budapestet. A helynek persze nemcsak az elhelyezkedése szolgált rá arra, hogy felkerüljön a listára, de a hagyományos fogások újragondolt verzió Budapest egyik legkiemelkedőbb kulináris élményét szolgáltatják.

Trattoria Pomo D'oro

A város egyik legkedveltebb olasz étterme, ahol az igazi tradicionális olasz ételek mellett saját receptgyűjteményéből is rengeteg fogást készítenek. A ropogós vékony tésztájú pizza fatüzelésű kemencében sül, így fektetve nagy hangsúlyt a pizzák tradicionális ízének bemutatására. Híresek a vendégtérben készülő ételek, melyek nem csak látványban lenyűgözőek, de aki egyszer megkóstolta őket, az ízükre is sokáig emlékszik. Az étlap folyamatosan frissül, mindig új elemek kerülnek fel rá, legyenek azok ritkán fellelhető gombák, friss halkülönlegességek vagy akár az évszakhoz igazodó idényzöldségek.