Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

2015 legjobban várt női alakításai

2015. január 19.

9 perc olvasás

film 15 2015 ajánló Amy Adams angelina jolie
2015 legjobban várt női alakításai

Kedvenc nagy színésznőink újra a vásznon


A történet legnagyobb vesztese Ava DuVernay, az afro-amerikai rendezőnőt ugyanis nem jelölték legjobb rendezés díjára, bár a Selma című filmje ott van a legjobb filmek listáján. Az Oscar történelmében egyébként mindössze négyszer jelöltek legjobb rendezés díjára nőt, és csupán egyszer nyert (Kathryn Bigelow A bombák földjén rendezéséért 2010-ben). Afro-amerikai rendezőnőt pedig még sosem jelöltek, dacára annak, hogy a kritikusok áradoztak DuVernay munkájáról, és Golden Globe rendezői jelölést is kapott.

Hiányoznak a női nevek a legjobb eredeti, és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában is. Pedig zseniális volt többek között a Gillian Flynn által írt Holtodiglan története. A legjobb film és rendezés díjára jelölt alkotások között pedig egy sincs, melynek nő lenne a főszereplője. Így esett a választásunk arra, hogy 15 olyan, 2015-ben bemutatásra kerülő filmre hívjuk fel a figyelmet, melyet a női alakítások miatt lesz érdemes megnézni.

Vadon - Bemutató: február 19.

A Vadon Cheryl Strayed igaz története, 2012-ben írt könyve bestseller lett. Reese Witherspoon a megjelenés után rögtön lecsapott a megfilmesítés jogára, és a produceri feladatok ellátása mellett ő lett a film főszereplője. A film Cheryl 1100 mérföldes, Amerikán átívelő gyalogtúrájáról szól, melyre magánéleti válsága után vállalkozott. Édesanyját pedig a lenyűgöző Laura Dern alakítja - mindkettőjüket Oscar-díjra jelölték alakításukért.

Liza, a rókatündér - Bemutató: február 19.

Már régóta vártunk egy nem csak szereplői, de történetét, jelmezeit és díszletét tekintve is teljesen elborult magyar filmre, ami végre megérkezett a Liza, a rókatündér képében. Bájos, meseszerű, ázsiai kultúrával fűszerezett, alternatív Budapesten játszódik a történet, melyben Liza (Balsai Móni), a naiv ápolónő élete szerelmét keresi, ám minden lehetséges udvarlója holtan végzi. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a Wes Anderson-filmek különös atmoszféráját, és az Amélie csodálatos élete kedvesen szürreális figuráit.

Nagy szemek - Bemutató: február 19.

Hihetetlen, de igaz történet alapján készült Tim Burton legújabb rendezése. A Nagy szemek Margaret Keane (Amy Adams) festőnőről szól, akinek képeit óriási siker övezte az ötvenes években. A hatvanas években pedig attól volt hangos az amerikai sajtó, hogy Margaret perre ment férjével (Christoph Waltz), aki azt állította, ő festette a nagy szemű figurákat ábrázoló képeket. Amy Adams-Golden Globe-díjat nyert alakításáért.

Still Alice - Bemutató: január 16. (USA)

Már az előzetestől is gombóc lesz a torkunkban. Alice (Julianne Moore) nyelvészprofesszor, szerető férjjel (Alec Baldwin) és három felnőtt gyerekkel (Kristen StewartKate Bosworth, Hunter Parrish) - úgy tűnik, tökéletes az élete, míg Alzheimer-kórt nem diagnosztizálnak nála. Julianne Moore már megkapta alakításáért a Golden Globes-díjat és ő tűnik a legesélyesebbnek a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra is. Ez az ötödik jelölése, reméljük, idén díjra váltja.

Anyám és más futóbolondok - Bemutató: Valamikor ősszel

Fekete Ibolya rendező vitte vászonra saját családja történetét, különös hangsúllyal édesanyjára, aki 94 évet élt és ezalatt, amikor csak veszélyt érzett, fogta a családját és elköltözött, összesen 27-szer. 92 évesen kétszer is, ami a rendező szerint évekkel megfiatalította mindig nyughatatlan édesanyját, akit Ónodi Eszter alakít. A történet körülbelül hét évtizedet ölel fel, de nem szigorúan életrajzi filmet fogunk látni, lesznek benne mesés elemek is.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title=".jpg" alt="" width="578" height="433" /

Queen of Desert - Bemutató: februárban a Berlinálén

Életrajzi drámaNicole Kidman főszereplésével. Gertrude Bell egy brit utazó, régész, író és kém volt, aki Arábiai Lőrinc mellett fontos szerepet töltött be az első világháború történéseiben. A mellékszerepekben James Franco és Robert Pattinson tűnik fel. Alig várjuk, hogy a korszakhoz képest szokatlanul nagy hatalommal bíró nő életét közelebbről megismerjük!

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(3).jpg" alt="" width="577" height="405" /

Ex Machina - Bemutató: április 30.

Hátborzongatóan jó az előzetese ennek a nem túl távoli jövőben játszódó sci-finek. Egy fiatal programozót (Domhnall Gleeson) kiválasztanak a feladatra, hogy segítsen létrehozni egy minden eddiginél intelligensebb, gyönyörű robotot (Alicia Vikander). Amikor viszont a tudósok istent játszanak, az nem szokott jól elsülni. A part és a 28 nappal később forgatókönyvírójának első rendezése hívogatóan nyugtalanítónak tűnik.

Crimson Peak - Bemutató: október 15.

„Klasszikus, gótikus, romantikus szellemtörténetnek” írta le filmjét a rendező, Guillermo del Toro, hozzátéve, hogy azért 1-2 modern értelemben vett nagyon felkavaró jelenet is lesz benne. A jóféle borzongatásra pedig olyan színésznők mondtak igent, mint Mia Wasikowska (a főszerepre) és Jessica Chastain. A sztori egy 19. századi angliai kastélyban játszódik és egy fiatal írónőről szól, aki, miközben különös szerelmi háromszögbe keveredik, felfedezi, hogy újdonsült férje (Tom Hiddleston) nem az, akinek mutatja magát.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(4).jpg" alt="" width="577" height="337" /

Ricki and the Flash - Bemutató: Augusztus 6. (USA)

Egy kiöregedett rocksztár, aki a családját feláldozta a karrierje oltárán, kap egy utolsó esélyt, hogy közelebb kerüljön szeretteihez. A történet ismerősen hangzik, azonban női szemszögből még nem láttuk, ráadásul az idén tizenkilencszeres (!!!) Oscar-jelölt Meryl Streep alakítja a főszerepet, lányát pedig a saját lánya, Mamie Gummer. A hab a tortán, hogy a forgatókönyvet az a Diablo Cody írta, akinek már több remek női történetet köszönhetünk, például a Juno-t és a Pszichoszinglit.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(5).jpg" alt="" width="579" height="386" /

Trainwreck - Bemutató: augusztus 27.

Judd Apatow (A 40 éves szűz, Felkoppintva) első olyan rendezése, melynek nem ő írta a forgatókönyvét, hanem Amy Schumer. Schumer Amerikában elismert stand-up komikus, saját nevével fémjelzett show-ja három évada fut , melyet ő ír, producerel és persze ő a főszereplője is. Ő lesz a Trainwreck középpontjában is, melyről biztosan csak annyit tudni, hogy romantikus vígjátékra számíthatunk. A mellékszereplők listája is illusztris: Tilda Swinton, Marisa Tomei, Ezra Miller és Daniel Radcliffe, hogy csak néhányat említsünk.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(6).jpg" alt="" width="579" height="377" /

Jane got a gun - Bemutató: szeptember 4. (USA)

Már tavalyi listánkra is rákerült ez a western, melynek Natalie Portman a főszereplője, de addig tolták a premierjét, hogy jó, ha idén bemutatják Magyarországon. Lelkesedésünk azóta csak nőtt, mert időközben új rendezőt kapott a történet Gavin O'Connor személyében (Warrior - A végső menet) és Ewan McGregor is csatlakozott a produkcióhoz, mint főgonosz.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(7).jpg" alt="" width="579" height="260" /

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 2. rész - Bemutató: november 19.

Év végén érkezik a mozikba egyik kedvenc hősnőnk befejező története. Katniss Everdeennek (Jennifer Lawrence) utolsó, véres csatát kell vívnia a Kapitóliummal a szabadságért. Akik olvasták a könyvet, tudják, hogy az utolsó rész minden eddiginél sötétebb hangulatú, akik pedig nem, azok készüljenek egy nagy csomag papírzsebkendővel a premierre.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(2).jpg" alt="" width="578" height="385" /

Hamupipőke - Bemutató: március 13. (USA)

Az elmúlt években elárasztottak minket a klasszikus Disney-mesék filmes változatai, kissé hullámzó színvonallal. Amiért mégis lelkesedni tudunk a Hamupipőkéért, az a szereposztás és a rendező személye. Hamupipőkét a Downton Abbey-ből ismert Lily James alakítja, a gonosz mostohát Cate Blanchett, a jóságos tündért Helena Bonham Carter, a herceget pedig a Trónok harcából ismert Richard Madden. A rendezői székbe pedig a nagy költségvetésű filmektől (Thor, Jack Ryan: Árnyékügynök) már egyáltalán nem távol álló, ám mégis remek Shakespeare feldolgozásairól (V. Henrik, Hamlet) ismert Kenneth Branagh ült .

Carol - Bemutató: nincs még róla információ

Cate Blanchett és Rooney Mara alakítják a két főszerepet ebben az ötvenes években játszódó, leszbikus történetben. Egy fiatal bolti eladó (Mara) beleszeret egy tehetős, házas nőbe (Blanchett). Ismerve a két kiváló színésznő ízlését, biztosan érdekes, érzékeny film lesz a végeredmény. Ráadásul a rendező az I'm not there - Bob Dylan életei című filmet is jegyző Todd Haynes.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(1).jpg" alt="" width="579" height="340" /

By the Sea - Bemutató: nincs még róla információ

A ’70-es évek Franciaországában játszódó párkapcsolati dráma középpontjában Angelina Jolie-t és Brad Pittet láthatjuk majd, sőt Angelina írta és rendezte a filmet. Már csak azért is kíváncsiak vagyunk a végeredményre, mert amikor tíz éve együtt játszottak a Mr. és Mrs. Smith-ben, nagyon jól szórakoztunk. Ráadásul azt rebesgetik, ez lesz Jolie utolsó filmje színésznőként.

img id="__mce_tmp" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="(8).jpg" alt="" width="577" height="383" /

Képek: mozi.hir24.hu, Profimedia – Red Dot, Origo, Universal, Indiewire, a Carol Facebook oldala

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
1

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
2

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
3

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!
4

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!

2023.05.10. 1 perc olvasás

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
5

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

30 ikonikus hollywoodi barátság
6

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
7

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
8

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

ezek is érdekelhetnek

Nicole Kidman új frizuráját imádja most mindenki, a tavasz legnagyobb slágere lesz

Nicole Kidman új frizuráját imádja most mindenki, a tavasz legnagyobb slágere lesz

2024.03.26. 2 perc olvasás

Bob

 Az 56 éves Nicole Kidman fehérneműben pózol az Elle címlapján, elképesztő formában van

Az 56 éves Nicole Kidman fehérneműben pózol az Elle címlapján, elképesztő formában van

2024.03.20. 2 perc olvasás

Friss fotók

Videó: Emma Stone kínos helyzetbe került az Oscar-gálán a ruhája miatt

Videó: Emma Stone kínos helyzetbe került az Oscar-gálán a ruhája miatt

2024.03.11. 2 perc olvasás

Oscar-gála

6 furcsa ruha a 2024-es Oscar-gáláról

6 furcsa ruha a 2024-es Oscar-gáláról

2024.03.11. 3 perc olvasás

OSCAR 2024

10 csodaszép ruha a 2024-es Oscar-gála vörös szőnyegéről

10 csodaszép ruha a 2024-es Oscar-gála vörös szőnyegéről

2024.03.11. 4 perc olvasás

BEST DRESSED

Oscar-díj 2024: itt van a nyertesek teljes listája

Oscar-díj 2024: itt van a nyertesek teljes listája

2024.03.11. 4 perc olvasás

OSCARS 2024

Újabb magyar siker: Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa

Újabb magyar siker: Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa

2024.03.11. 1 perc olvasás

OSCARS 2024

Itt nézheted élőben az Oscar-gálát!

Itt nézheted élőben az Oscar-gálát!

2024.03.09. 1 perc olvasás

OSCAR 2024

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves