Quantcast

10 vagány film női főszereplővel, ami erőt ad a karantén idején

pexels-cottonbro-5082567© Pexels

Ezek a kimagasló filmek feltöltenek majd, amikor épp leeresztenél!

Chihiro Szellemországban

A japán animációs film a Ghibli stúdió remekei közül való és Magyarországon hamar kasszasiker lett. Gyönyörű rajzai és saját zenéje mellett a történet is magával sodor. Chihiro családja új városba költözik, a kislány pedig nagyon szomorú emiatt. Az úton egy elhagyatott városra találnak, amely hamar szellemvilággá változik, ahol Chihiro szülei disznóvá változnak, neki pedig rengeteg nehézség árán kell hőssé válnia. (Netflix)

Kill Bill: Volume 1

Quentin Tarantino a legutóbbi filmjében (Volt egyszer egy... Hollywood, HBO) nem sok szerepet adott a nőknek, a Kill Bill azonban a női erő himnusza, még akkor is, ha az erőt itt a bosszú táplálja. A Menyasszony (Uma Thurman) megmutatja, hogy vékony nőként is lehetünk megtörhetetlenek. (HBO)

Whitney (2018)

Korábban sosem látott személyes felvételekre alapul ez a dokumentumfilm, melyben Kevin MacDonald hihetetlenül intim portréját festi meg a fiatal Whitney Houstonnak, melyben a csillagászati siker és a szomorú bukás is benne van. Megnézhetjük, hogyan vág utat magának a pop királynője a férfiak uralta zenei világban, de azt is, milyen rasszista volt még a politika a nyolcvanas-kilencvenes években. (Amazon Prime)

Matangi / Maya / M.I.A.

Mi legutóbb a Verzió dokumentumfilm fesztiválon láttuk ezt a filmet, mely M.I.A. életéről szól, de úgy, hogy kizárólag privát felvételekből rak össze egy, az énekesnő eszmeiségét hűen tükröző filmet. Szó van róla arról, hogyan gondolkozik egy Londonban felnőtt, sri lankai származású lány, akinek az apja terrorista volt, és arról, hogyan lehet sztárrá válni, ha egyáltalán nem akarsz kompromisszumot kötni. https://www.miadocumentary.com/watch-at-home

Hustlers

A tavalyi év egyik legtöbbet emlegetett filmje, melyben Jennifer Lopez egy striptease csapat vezetőjét alakítja. A lányok célja, hogy megkopasszanak néhány Wall Street-i cápát. Feltűnik benne Lizzo és Cardi B is! (Amazon Prime, Disney Plus)

The Sky is Pink

Priyanka Chopra Jonas – aki 3 év után visszatér Bollywoodba – egy Aisha Chaudhary életéről szóló filmben szerepel, akit tüdőfibriózissal diagnosztizálnak. A rendező, Shonali Bose a szülei 35 éves szerelmi történetét vitte vászonra, akik a lányuk betegségével küzdenek az Indiából Angliába tartó úton. (Netflix) 

Little Women

Greta Gerwig adaptációja az irodalmi klasszikusból nem kisebb sztárokkal büszkélkedhet, mint Saoirse Ronan, Emma Watson és Timothée Chalamet. Az első felét biztosan végigsírod, egyébként ez a legfeministább feldolgozás eddig Louisa May Alcott 1868-as regényének. (Amazon Prime, Disney Plus, Facebook Watch) 

Disobedience

Rachel Weiss és Rachel McAdams játsszák a főszerepeket ebben a filmben, mely bátor felfedezőútja a női szexualitásnak a londoni ortodox zsidó közösségben. A fotográfus Ront (Weiss) visszatér a közösségbe, amely kitaszította vonzalma miatt gyerekkori barátnőjéhez (Mc Adams), ám újra fellángol a szerelmük, miközben feszegetik a hit és a szexualitás határait. (Netflix)

Second Act

Jennifer Lopez visszatér a képernyőkre ezzel az új romkommal, ahol a 40 éves bolti eladó Maya otthagyja a munkáját és PR –osként igyekszik bizonyítani. (Netflix)

Jackie Brown

A légiutas-kísérő, aki mindenkinek túl jár az eszén! Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Robert de Niro és Michael Keaton egyaránt nagyot alakít Tarantino 1997-es filmjében. (HBO)