Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Ünnepek

4 tipp, hogy megtaláld a tökéletes karácsonyfát

2023. december 19.

2 perc olvasás

ELLE

karácsonyfa ünnepek karácsony
4 tipp, hogy megtaláld a tökéletes karácsonyfát
© Shutterstock

Ha ezeket a szabályokat betartod, akkor megtalálhatod a tökéletes karácsonyfát. 


A tökéletes karácsonyfa kiválasztása nem lehetetlen kihívás, de valóban egy kis előkészületet igényel. Fontos azonban, hogy ne csak ránézésre döntsünk, hogy mit fogunk hazavinni, mert sokan beleesnek abba a hibába, hogy így selejtes fát választanak. Mutatjuk a legfontosabb dolgokat, hogy stresszmentesebb legyen a karácsony.

1. Teszteld az ágakat

Az első és legfontosabb teendő: fogd meg a  fa bármely ágát a hüvelyk- és mutatóujjad között, majd finoman szorítsd le, és húzd magad felé. Ha a végén egy maréknyi tűt kapunk, a fa már túl van a virágzáson. Ezután pedig az illatát kell megvizsgálni.

2. Össze kell törni 

Ezt követően a tűket a kézben össze kell törni, majd ellenőrizni kell az illatot. A szakértők szerint nem szabad megvenni a karácsonyfát, ha nem érezzük elég illatosnak ezután a teszt után. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megvizsgáljuk az állapotát.

3. A talaj fölé kell emelni

A következő trükk szintén nagyon egyszerű:  a fát néhány centivel a talaj fölé kell emelni, majd óvatosan leejteni. Ha a külső tűk leesnek, akkor az nagy baj, és nem érdemes megvásárolni a fát. A fa belsejéből lehulló tűk azonban teljesen normálisak.

4. Meg kell győzödni arról, hogy a fa törzse illeszkedik az állványhoz

Nagy gond lehet, ha a fa törzsének átmérője nem illeszkedik a fenyőfatalpba. A lényeg, hogy a fa átmérőjének levágása a kéreg levágásával megfosztja a fát a kambiumrétegtől, amely elnyeli a vizet. Ha ez megtörténik, a fa elpusztult. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves