Nem fogod megbánni, ha elkészíted ezt az édes, egyszerű, mentes aprósüteményt.
Fogadd szerettel Árvai Anita „Veganeeta” karácsonyi receptjét.
„Sokáig kutattam egy olyan komfortos édesség után, amely minimális előkészületet igényel csupán, és egy álmos, téli vasárnap reggel is erőfeszítés nélkül elkészíthető. A megoldásra 2019-ben, Londonban találtam rá, egy tradicionális angol afternoon tea elfogyasztása során. Alig vártam, hogy hazaérjünk, és nekikezdjek az omlós, vajas(nak tűnő), tökéletes teasütemény-recept kikísérletezésének. Így született meg ez az omlós keksz, amelyet a londoni napok után short breadnek neveztem el” – árult el Anita.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Összekeverjük a kukoricalisztet és a vizet, majd a fehér lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kukoricalisztes „ragasztót”, a növényi tejet és az összes alapanyagot, ezután simára keverjük, és félretesszük pihenni. Amíg a tészta összeáll, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkeressük a habzsákunkat – ha nincs, a kezünkkel formázunk sütit a masszából. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és a habzsákba töltött tésztát a papírra nyomkodjuk. A süteményeknek csupán néhány percre van szükségük ahhoz, hogy megsüljenek, és amint elkészültek, már el is tűntek a tepsiről. Ha sok a gyerek, és mi is kóstolni szeretnénk belőle, villámgyorsan kell cselekednünk!
TIPP: Sárgabaracklekvárral tálalva egyszerűen mennyei!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!