Quantcast

EPSOM DERBY

Erzsébet királynőt nehéz döntésre kényszerítette romló egészsége

Erzsébet királynőt nehéz döntésre kényszerítette romló egészsége
© Getty Images / Max Mumby / Indigo

Erzsébet királynőt egészségi állapota egyre több lemondásra kényszeríti. 

Erzsébet királynő nemrég töltötte be a 96. életévét, ám ettől függetlenül is remek formában van. Sűrű programja sajnos nem tesz lehetővé számára túl sok pihenést, így ha mégis úgy érzi, szünetre van szüksége, akkor annak rengeteg eseményre lesz ráhatása, mint ahogyan most is. 

Erzsébet királynő egészsége folyamatosan romlik

Erzsébet királynő számára a 2022-es év nem a legegyszerűbb, már ami az egészségét illeti. Rögtön az év elején megküzdött a koronavírussal, amelyet szerencsére nagyon jól viselt, a betegség minden komolyabb probléma nélkül lezajlott. Bár utólag azt nyilatkozta, hogy még mindig érzi a krónikus fáradtságot, ezen kívül más maradandó gondja nem adódott.

Mozgásával azonban sajnos az utóbbi hónapokban rengeteget kellett küzdenie. Romló egészségi állapota több lemondásra is kényszerítette, így joggal merült fel, hogyan zajlik majd az ő részvételével a platina jubileum. 

Erzsébet királynő semmiképpen sem szeretné kihagyni az uralkodásának 70. jubileumát ünneplő eseménysorozatot, így szívszorító döntést hozott: a fontos esemény előtti programokat hagyja ki, hogy maximálisan remek egészségi állapotban legyen. Így született meg a döntés, hogy nem vesz részt az Epsom Derbyn, amelyet eddig csupán kétszer hagyott ki az elmúlt 70 évben.

Történelmi jelentősége van, hogy kihagyja az Epsom Derbyt

Nem vett részt rajta 1956-ban, amikor Svédországba kellett utaznia, hogy ellássa hivatalos feladatait, valamint 1984-ben, a D-Day 40. évfordulójának megemlékezése miatt. Ebből is látszik, hogy történelmi jelentősége van annak, hogy idén lemondta ezt a kifejezetten fontos programot, ám most számára a platina jubileum az első. 

Az Epsom Derbyn a walesi herceg helyettesíti majd, ő pattan lóhátra, és jelenik meg az eseményen. A királynő a skóciai Balmoralban piheni ki magát, hogy a jubileumon a lehető legjobb formában tudjon megjelenni. 

Via

EZ TÖRTÉNT MOSTANÁBAN A KIRÁLYI CSALÁDBAN

Erzsébet királynő házvezetőnőt keres, de elképesztően keveset fizetne

Meghan Markle apja súlyos állapotban kórházba került

Így próbálja meg jóvátenni bűneit András herceg