Quantcast

Aukció

Árverésre bocsátják Karl Lagerfeld személyes tárgyait

Árverésre bocsátják Karl Lagerfeld személyes tárgyait
© Stefanie Keenan/WireImage

A néhai divatfenomén közel ezer ingóságára, köztük ikonikus kiegészítőkre és dizájner bútorokra lehet majd lecsapni az aukción.

Két évvel a halála után a brit Sotheby’s aukciós ház árverésre bocsátja Karl Lagerfeld egykori személyes tárgyait. Az érdeklődők több mint ezer tételre csaphatnak le, amelyeket a divattervező franciaországi, monacói és kölni rezidenciáiról válogattak össze.

Kalapács alá kerülnek például Karl rajongásig szeretett macskájának, Choupette-nek az etetőtáljai, több mint 200 pár ujjatlan bőrkesztyű, melyek viselése a tervező egyik védjegye volt, de több Dior öltönykabátra és egy krokodilbőrmintás Chanel táskára is lehet majd licitálni. A gyűjtemény része továbbá több dizájner bútordarab, köztük egy Marc Newson által tervezett, polírozott alumínium Zenith-szék is.

A műtárgyak közül a legnagyobb érdeklődés várhatóan a Takashi Murakami portrét övezi majd, amelyet a művész Lagerfeldről készített – ennek eladási árát 80-120 ezer euróra (28-42 millió forintra) becsülik a szakértők.

A Sotheby’s szóvivője elárulta, a több felvonásos árverésre két helyszínen kerül sor: december 3-5. között Monacóban, december 14-15. között Párizsban, jövő tavasszal pedig Kölnben. „A tárgyak olyan meglepőek és sokrétűek lesznek, mint maga a tervező, az ő személyes ízlésének antológiáját nyújtják majd” – fogalmazott a The Guardiannek.