Quantcast

5 egyszerű tipp, amitől tágasabbnak hat a lakásod

Így hozd ki a legtöbbet a kis terekből képek segítségével!

A városokban egyre több ember él stúdiólakásokban és pici terekben, így felértékelődött azoknak a tudása és tehetsége, akik a kicsiből is nagyot tudnak alkotni. Az otthonunk igazi nyugalomsziget és menedék lehet, ha tudatosan átvesszük, hogyan lehet minden négyzetcentimétert a lehető legjobban hasznosítani – amellett, hogy a cél a viszonylagos tágasság érzetének megtartása. Az is fontos, hogy a hely végül a lakója személyiségét és stílusát tükrözze!

A művészet, mint segédeszköz

Gondolj a művészeti alkotásokra úgy, mint a belső tereid felkiáltójeleire. Próbáld ki, milyen az, amikor a minimalista bútorokhoz kontrasztként drámai festményeket választasz a falra. A feltűnő, élénk színű képek ki is jelölhetik a különböző funkciókat a lakásban, például az étkező- és nappali részt.

Keretezés egy fokkal feltűnőbben

Nagyítsd fel a kicsi fotók és nyomatok jelenlétét úgy, hogy vékony szélű, de nagy méretű keretbe helyezed őket. Ez sokkal jobban mutat a kis falszakaszokon, mintha sok apró képet akarnánk összeszuszakolni.

Maradj semleges!

A neutrális színpaletta segít, hogy könnyedebbnek és világosabbnak hasson a tér, és könnyedén váltogathatóak benne a dekorációs elemek, mint a vázák és szőnyegek.

Gondolkozz függőlegesen!

A hosszúkás alkotások vizuálisan meghosszabbítják a falat. Ez nagyon jó trükk, ha nem elég nagy a belmagasság!

Játssz az elhelyezéssel!

Attól függetlenül, mekkora az otthonod, árnyalhatod a stílusát azzal, hogy a legváratlanabb helyeken is elhelyezel egy-egy művészi fotót, rajzot vagy festményt. Egy merész darab a fürdőszobaajtón? Apró képek a könyvespolcon? Finom kerámiák az ablakpárkányon? Gondolkozz el, mi az, amit még szívesen helyeznél előtérbe.

Képek: ELLE Decor USA