Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Oroszország vs. USA

Durva szankciók: Putyin barátnőjének ezért zárolták a bankszámláját

2022. augusztus 04.

2 perc olvasás

ELLE

orosz-ukrán háború putyin usa orosz háború szankció pénzügyminisztérium
Durva szankciók: Putyin barátnőjének ezért zárolták a bankszámláját
© SERGEI CHIRIKOV / POOL / AFP

Európa után az Egyesült Államok is kemény szankciókkal sújtja az orosz elit tagjait, köztük Putyin állítólagos barátnőjét is.


Az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen bejelentette, hogy ígéretükhöz híven az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál arra, hogy felelősségre vonja az orosz elitet és a Kreml segítőit az ukrajnai háború miatt.

Ez alól nem jelent kivételt Putyin elnök állítólagos barátnője, Alina Kabajeva sem.

Bár hivatalosan sosem ismerték el a kapcsolatukat, Oroszországban nyílt titokként kezelik, hogy az extornász Alina évek óta intim viszonyt ápol az orosz elnökkel. Nem sokkal azután, hogy Putyin elrendelte az orosz offenzíva megkezdését, Alina és gyermekei Svájcba menekültek, feltehetően azért, hogy biztonságban tudhassa őket az elnök.

Putyin barátai sem kerülhetik el a szankciókat

Lehet, hogy fizikailag nem érheti őket támadás, de a gazdasági szankciók elől itt sem menekülhetnek. Mivel Kabajeva jelenleg is egy orosz kormánypárti televíziós, rádiós és nyomtatott médiatermékekből álló birodalom vezetője, az amerikai pénzügyminisztérium vele sem kivételez.

A sportoló amerikai vagyonát befagyasztják, és az amerikai állampolgároknak ezentúl tilos vele üzletet kötniük. Jelenleg hasonló szankciók vannak érvényben Putyin barátnője ellen az Egyesült Királyságban is.

Janet Yellen pénzügyminiszter közleményében úgy fogalmazott, hogy Putyin szövetségesei Pazar életmódot tartottak fenn és meggazdagodtak, miközben ártatlan emberek szenvednek az Oroszország által kirobbantott háborús helyzetben.

Hozzátette, senki sincs biztonságban a szankcióik elől, Putyin elnököt és a lányait már elmarasztalták, de továbbra is vizsgálják a legközelebbi barátait és partnereit is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves