Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

A séfek szerint ezt a titkot hozzávalót tedd az omlettbe, hogy Michelin-csillagos ételt kapj

2024. július 30.

1 perc olvasás

ELLE

reggeli recept tojás omlett
A séfek szerint ezt a titkot hozzávalót tedd az omlettbe, hogy Michelin-csillagos ételt kapj
© Shutterstock

Ezzel az egy hozzávalóval felejthetetlen lesz a rántottád!


Ha szeretnél éttermi minőségű omlettet készíteni otthon, akkor itt az ideje, hogy kicsit változtass a hozzávalókon, valamint az elkészítésen. Lássuk, mely összetevőktől lesz igazi Michelin-csillagos az élmény.

HOZZÁVALÓK

  • 80 ml olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 6 nagy tojás
  • 1 csipet szerecsendió​
  • 50 g friss fűszernövények: petrezselyem, koriander, kapor
  • 50 g darált dió
  • 140 g sűrű joghurt
  • 50 g gránátalma mag
  • só és fekete bors

Elkészítés

  • Melegítsünk fel 10 ml olívaolajat egy nagy öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Az apróra vágott hagymát karamellizálódásig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről.
  •  A tojásokat felverjük a fűszerekkel, a fűszernövényekkel, az apróra vágott dióval és a karamellizált hagymával. Sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük.
  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Öntsük a maradék olívaolajat az öntöttvas serpenyőbe.
  • Öntsük a tojásokat a forró olajba, és süssük 1 percig, majd tegyük a tepsit a sütőbe.
  • Körülbelül 20 percig süssük, amíg a tojás meg nem fő.
  • A joghurtot ráöntjük az omlettre, hozzáadjuk a gránátalma magokat, egy csepp olívaolajat, és tálaljuk.

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves