Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

A séfek szerint ezt a titkot hozzávalót tedd az omlettbe, hogy Michelin-csillagos ételt kapj

2024. július 30.

1 perc olvasás

ELLE

reggeli recept tojás omlett
A séfek szerint ezt a titkot hozzávalót tedd az omlettbe, hogy Michelin-csillagos ételt kapj
© Shutterstock

Ezzel az egy hozzávalóval felejthetetlen lesz a rántottád!


Ha szeretnél éttermi minőségű omlettet készíteni otthon, akkor itt az ideje, hogy kicsit változtass a hozzávalókon, valamint az elkészítésen. Lássuk, mely összetevőktől lesz igazi Michelin-csillagos az élmény.

HOZZÁVALÓK

  • 80 ml olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 6 nagy tojás
  • 1 csipet szerecsendió​
  • 50 g friss fűszernövények: petrezselyem, koriander, kapor
  • 50 g darált dió
  • 140 g sűrű joghurt
  • 50 g gránátalma mag
  • só és fekete bors

Elkészítés

  • Melegítsünk fel 10 ml olívaolajat egy nagy öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Az apróra vágott hagymát karamellizálódásig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről.
  •  A tojásokat felverjük a fűszerekkel, a fűszernövényekkel, az apróra vágott dióval és a karamellizált hagymával. Sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük.
  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Öntsük a maradék olívaolajat az öntöttvas serpenyőbe.
  • Öntsük a tojásokat a forró olajba, és süssük 1 percig, majd tegyük a tepsit a sütőbe.
  • Körülbelül 20 percig süssük, amíg a tojás meg nem fő.
  • A joghurtot ráöntjük az omlettre, hozzáadjuk a gránátalma magokat, egy csepp olívaolajat, és tálaljuk.
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves