Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZEMÉLYISÉGTESZT

Mit látsz meg először a képen? Megmutatja az erősségedet

2022. július 19.

2 perc olvasás

ELLE

pszichológia teszt személyiség
Mit látsz meg először a képen? Megmutatja az erősségedet
© Brigitte.de

Néha az első reakció többet mondhat ezer szónál, nálad mit üzen ez a személyiségteszt?


Zöld valami egy fehér háttér előtt – mi látható itt valójában? Amin azonnal megakad a szemed, az sokat elárul személyiségedről és egyéni erősségeidről. Személyiségteszt következik.

A tudatalatti jelez, mit veszünk észre először

Az optikai személyiségteszteket a pszichológiában már régóta használják. Hogy pontosan mit ismer fel az ember egy részletesebben nem definiált képen, az sok esetben világossá teheti, hogy mely elképzelések, perspektívák értelmeződnek a többnyire semleges motívumnál. Ebben az esetben azonban egy kicsit más a helyzet: ezen a rajzon jól láthatóak a különböző dolgok, amelyek könnyen felismerhetők. A fő kérdés itt a következő: Mire ugrik először a szemed spontán módon?

Pontosan ennek a zsigerből jövő spontán impulzusnak van a legnagyobb jelentősége. Természetesen megváltozik a perspektívánk, amikor az elménket arra használjuk, hogy távolról átválogatjuk és esetleg átsoroljuk az információkat. Az első benyomás általában egyenesen a tudatalatti jelzése, ezért különösen árulkodó lehet. Próbáld ki te is! Mit látsz pontosan ezen a képen, ha tudatosan a legelső benyomásra figyelsz?

Egy lepkét látsz a képen?

Közvetlen, nyitott ember vagy, ám mégis tapintatos. Határozottan és meggyőződésből cselekszel. Lelkes és eredményes modoroddal inspirálod embertársaid. Általában eléred, amit elhatározol – és soha nem téveszted szem elől a célt.

Esetleg két fejet látsz lefelé nézve?

Egy végtelenül kiegyensúlyozott személyiség vagy, aki soha nem veszíti el a fejét. Még ha a dolgok stresszessé válnak, te akkor sem veszted szem elől a célt, a részleteket, hogy mit hogyan kell tenned, hogy a dolgok rendben menjenek. Szívvel és ésszel egyszerre cselekszel, azon kevesek egyike vagy, aki képes erre. Mindig egységben látod a dolgokat. Nem impulzívan, a pillanat hevében döntesz.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves