Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAMIS SZÉPSÉG

Miss AI: hatalmas port kavar az első mesterséges intelligencia szépségverseny

2024. május 08.

2 perc olvasás

ELLE

mesterséges intelligencia szépségverseny AI
Miss AI: hatalmas port kavar az első mesterséges intelligencia szépségverseny
© instagram.com/sabrina.ritter.forever

Úgy tűnik, a fikció egyre közelebb kerül a valósághoz a Miss AI verseny bejelentésével, amely egy olyan virtuális esemény, amely a legszebb számítógép által generált modellt díjazza.


Sokan fejezték ki nemtetszésüket, amikor nemrég bejelentették, hogy jön az első szépségverseny, amelyen a mesterséges intelligencia által generált lányok, vagyis az ő képeik mérettetnek meg egymással. 

Közel 10 millió forintot nyerhet a legszebb mesterséges intelligencia

Egy új generációs szépségverseny indul hamarosan, és a történelemben először fordul elő, hogy ezen a szokatlan eseményen nem emberek fognak versenyezni. Az esemény honlapja szerint, a World AI Creator Awards (WAICAs) által indított versenyre május 10-én kerül sor online, és a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott legszebb virtuális nőket díjazzák.

A Fanvue tartalomplatformmal partnerségben szervezett eseményt egy négytagú zsűri bírálja el: két valódi ember és két mesterséges intelligencia. A legszebb AI modell 10 millió forintos nyereménnyel lesz gazdagabb, de több millió forint értékű szponzorációkat is kap - vagyis a készítő. 

Lázadnak a kommentelők az AI ellen

Egy olyan időszakban, amikor a világ a szépséggel kapcsolatos sztereotípiák lebontásán fáradozik, ez a verseny nem éppen előremutató az internetezők szerint, és jogos aggályokat vet fel, mennyivel kerülünk közelebb ahhoz, hogy a szépségideál reális és hiteles legyen általánosságban.

A szervezőcsapat azzal védekezik, hogy a digitális szépségek fejlesztőitől elvárás, hogy aktív kommunikációt folytassanak az érdeklődőkkel, és időről-időre emlékeztessék az embereket, ez nem valóság, csupán gépek műve. Pedig a lányok előtt már most nagy karrier áll, van akit közel 100 ezren követnek. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves