Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNNYŰ RECEPT

A márványtorta a legkönnyebb desszert, pillanatok alatt elkészítheted

2024. augusztus 23.

2 perc olvasás

ELLE

recept desszert torta márványtorta
A márványtorta a legkönnyebb desszert, pillanatok alatt elkészítheted
© Shutterstock

A márványtorta nem véletlenül hatalmas közönségkedvenc: rendkívül egyszerűen és könnyen elkészül.


Ha nincs sok időd, vagy éppen nem tartod túl ügyesnek magadat a konyhában, a márványtortával akkor sem lőhetsz félre.

a márványtorta mindig nagy siker

A márványtorta az a desszert, ami a kezdőknek is ajánlott, és amit művészet lenne elrontani. Ebből az adagból 8-10 szelet jön ki, most pedig azt is eláruljuk, hogyan készítsd el.

Hozzávalók

  • 230 g sótlan vaj lágyítva
  • 200 g porcukor vagy kristálycukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 3 nagy szoba hőmérsékletű tojás
  • 280 g univerzális liszt
  • 1 tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • 120 ml szobahőmérsékletű tej
  • 1 ek kakaópor átszitálva
  • 1 ek szobahőmérsékletű tej

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 170 °-ra légkeveréses üzemmódban.
  • Egy nagy keverőtálban keverd össze a vajat, a cukrot és a vaníliát. Elektromos mixerrel alacsony fordulatszámon keverd össze, majd állítsd közepesre, és keverd további 1-2 percig, vagy amíg a vaj krémes, szinte bolyhos nem lesz.
  • Egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd össze! Ne aggódj, ha a keverék ebben a szakaszban kicsit csomós lesz.
  • Add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Kezdd el kisebb fokozaton keverni. 
  • Add hozzá a tejet, majd alacsony fokozaton keverd tovább, amíg a tészta sima és krémes nem lesz.
  • Tegyél át egy csésze süteménytésztát a másik keverőtálba, add hozzá a kakaóport és a tejet, majd kézzel óvatosan keverd össze.
  • Egy kanál segítségével finoman forgasd át a tésztát a már előkészített formába, felváltva a vaníliás és a csokoládés verziót. Nem kell figyelned arra, hogy hova pontosan melyik kerül folyamatosan rétegezd, majd a végén simítsd el a tetejét.
  • Süsd kb 1 óráig, amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló könnyen ki nem jön. Ha 50 perc után nagyon barna a torta, lazán fedd le alufóliával a tetejét
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves