Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Intő jelek

A leukémia jele lehet a nőknél ez a kellemetlen tünet – sokan figyelmen kívül hagyják

2024. április 12.

1 perc olvasás

A leukémia jele lehet a nőknél ez a kellemetlen tünet – sokan figyelmen kívül hagyják
© Shutterstock

Esetenként a leukémia egy-egy ártalmatlannak tűnő tünettel jelentkezik.


A daganatos betegségek közül a leukémia az egyik legnehezebben diagnosztizálható típus, amely sokáig észrevétlen maradhat.

A vérrákként is ismert betegség gyakran általános, veszélytelennek tűnő kellemetlenségeket okoz, pedig a kezelés sikerességének szempontjából nagyon fontos a mielőbbi diagnosztizálás.

A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a nőknél egy olyan tünet is kialakulhat a daganatos betegség miatt, amely sokszor előfordulhat, és amit a legtöbben figyelmen kívül hagynak.

A leukémia a nőknél így is jelentkezhet

A fiatal nőknél a menstruáció erősebbé vagy hosszabbá válása viszonylag gyakori jelenség, amelyet sok tényező kiválthat. Ezek többsége átmeneti probléma, de egyes esetekben a leukémia is okozhatja, erre azonban kevesen gondolnak.

Az alábbi tünetek is gyanúra adhatnak okot:

  • légszomj
  • gyors jóllakottságérzet
  • éjszakai izzadás
  • krónikus fáradtság
  • indokolatlan súlyvesztés
  • megmagyarázhatatlan láz
leukemia-rak-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A szakemberek azt javasolják, hogy aki a fenti tünetek közül egyet, vagy akár többet is tapasztal, minden esetben kérjen orvosi segítséget, hogy fény derüljön a tünetek valódi kiváltó okára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves