Katalin hercegné gyakran beszél a tápláló szuperételek iránti szeretetéről.
Az egészséges életmód egyáltalán nem áll távol Katalin hercegnétől, aki mind a táplálkozására, mind pedig az aktív mozgásra nagyon odafigyel. Fontos számára, hogy olyan ételeket fogyasszon, melyek elegendő mennyiségű energiával látják el a mindennapok során, étrendjében pedig helyet kapnak a szuperételek is. A walesi hercegné még a nassolnivalóit is jól megválogatja, egy Távol-Keletről származó gyümölcs például óriási kedvence.
A leendő királynő étrendi választásairól korábban a HELLO Magazine számolt be, a cikkben kiemelték, mely harapnivalóért rajong a háromgyermekes édesanya. A jelentések szerint Katalin kerüli a feldolgozott édességeket, helyette inkább egészséges alternatívákat választ, a goji bogyót például kimondottan kedveli. A Kínába őshonos gyümölcs többféleképpen fogyasztható: nyersen, szárítva, de akár főzve is nagyon finom. Emellett turmixok összetevőjeként is nagyon népszerű ez a szuperétel.
A goji bogyó nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és aminosavakban. Egyes kutatások szerint az öregedést is képes lassítani, sőt egy 2021-es tanulmányban azt írták, a goji bogyó rendszeres fogyasztása csökkenthető az életkorral összefüggő makuladegeneráció kockázatát. A gyümölcsben található antioxádnsok emellett sikerrel veszik fel a harcot az oxidatív stresszel, jótékony vegyületei pedig segítenek megvédeni a bőrsejteket a károsodástól, így javítva a bőr megjelenését.
A Healthline jelentése szerint a goji bogyó szuper vasforrás is. A vas egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, ami részt vesz az oxigénszállításban és az egészséges vörösvértrestek termelésében. A BBC Good Food riportjában szereplő szakértő szerinta goji bogyó segíthet csökkenteni a koleszterinszintet is, valamint támogathatja a szív egészségét.
A goji bogyó hosszú távú fogyasztása bizonyítottan csökkenti az LDL-koleszterinszintet és segít a szív, valamint érrendszeri betegségek megelőzésben
– közölte.
Bizonyos embereknek viszont óvatosan kell fogyasztaniuk az élénk piros bogyókat, ugyanis a goji bogyó kölcsönhatásba léphet vérhígító és cukorbetegség elleni gyógyszerekkel. Ezen túlmenően a gyömölcs gyomorfájást vagy allergiás reakciót is kiválthat, főleg nagyobb mennyiségben fogyasztva.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!