Jamie Oliver szerint, ez a világ legfinomabb fokhagymás zsemléje.
Ha nemcsak a koronavírus alatt voltál lelkes pék, akkor itt az ideje újra belevetni magad a sütésbe. Jamie Oliver fokhagymás zsemle receptje egyáltalán nem igényel sok időt, és a kezdők számára is elkészíthető.
Egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, és a sót. Középen formázz egy kis lyukat. Fokozatosan add hozzá a vizet, és gyúrd a tésztát, hogy csomómentes legyen, és egynemű. Ezután gyúrd még meg lisztes felületen is, majd hagyd 1 óráig kelni.
Eközben készítsd el a fokhagymás vajat. A citromlevet facsard ki, és keverd össze a petrezselyemmel. A fokhagymát egy fokhagymanyomóval nyomd ki, és add hozzá a keverékhez. Ezután olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és öntsd hozzá a keveréket. Alacsony lángon kavargasd egy kicsit, amíg egynemű nem lesz.
Ha letelt az 1 óra, vedd ki a tésztát, és formázz apró golyókat belőle. Ezután hagyd kint a levegőn kelni még egy órát. Ezt követően, tedd a mini zsemléket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 190 °-on 30 percig. Amikor ez letelt, vedd ki őket, és a még forró zsemléket kendd meg a fokhagymás vajjal.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!