A hűtőszekrény ajtaja praktikus tárolónak tűnhet, de annak bizonyos ételek és italok, amiket egyszerűen nem szabad itt tartani.
Legalábbis akkor semmi esetre sem, ha nem szeretnéd, hogy túl hamar tönkremenjenek. Bizonyos élelmiszereket és italokat tilos a hűtő ajtajába tenni, mert sokkal hamarabb romlanak meg. Ennek oka, hogy, amikor a hűtő ajtaja kinyílik, akkor az ott tárolt ételek és italok azonnal találkoznak a konyha melegebb levegőjével, végső soron pedig ez azt eredményezheti, hogy az ott tárolt dolgok idő előtt tönkremehetnek. Összeállításunkban most megmutatjuk, mik azok az ételek és italok, amiknek semmi keresnivalójuk a hűtő ajtajában.
Általános szabály, hogy ha állati eredetű termékről van szó, akkor azt nem szabad a hűtő ajtóba tenni. A szakértők szerint ezeket az élelmiszereket javasolt inkább a készülék alsó polcain tárolni, már csak azért is, mert, ha folyni kezdene belőlük valami, akkor nem piszkítják össze az egész hűtőt.
A hűtőszekrény ajtajának ingadozó hőmérséklete baktériumszaporodást okozhat ezekben az élelmiszerekben
– mondják a hozzáértők, éppen ezért óva intenek attól, hogy bármiféle hústerméket itt tárolj.
A tejet a legtöbben a hűtő ajtóba teszik, főleg praktikus okoknál fogva, hiszen itt a legjobban hozzáférhető. Ugyanakkor, ha a tejet az ajtóba teszed, akkor nagy lesz a kockázata a korai romlásnak. A tejet célszerűbb inkább a készülék egyik belső polcán elhelyezni, így tovább őrizheti meg a frissességét.
A legtöbb hűtőben van kis tojástartó, amit az ajtóba lehet tenni, éppen ezért lehet kicsit paradox, hogy egyébként nagyon nem oda való. A szakértők azt mondják, a tojásokat jobb ötlet a saját dobozában tárolni, és egy belső polcra helyezni az ajtó helyett. Az eredeti papírdobozban tárolva kevésbé sérülnek, valamint is csökkenthető a nedvességvesztésük is. Ráadásul a hűtőajtó nyitogatása miatt hőmérsékletváltozásnak sem lesznek így kitéve.
Bár jó ötletnek tűnhet a bort a hűtő ajtajába tenni, a szakértők mégis óva intenek ettől. Különösen a már nyitott palackok nincsenek ott jó helyen. A bor állandó hőmérsékleten tartása az ugyanis, ami segíthet megelőzni az oxidációt, a hűtő ajtóban azonban, ahogy már említettük folyamatosan ingadozik a hőmérséklet. Szóval nem, a bor nincs ott jó helyen.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!