Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megdöbbentő bejelentés

Életben van a 2 éve halottnak hitt híres írónő, kiderült, csak megrendezte az egészet

2023. január 05.

4 perc olvasás

ELLE

öngyilkosság átverés Susan Meachen halottnak hitték
    Életben van a 2 éve halottnak hitt híres írónő, kiderült, csak megrendezte az egészet
© Fotó: Facebook/Susan Meachen

Susan Meachen írónőt két éve halottnak hitték a rajongói, erre most jött egy megdöbbentő bejelentés.


Susan Meachen ezentúl minden bizonnyal a halottnak hitt írónőként fog elhíresülni, a története ugyanis nagy felháborodást és botrányt keltett. Minden az alábbi, eredetiben már törölt Facebook-poszttal kezdődött, amiben az amerikai szerző lánya bejelenti, hogy édesanyja öngyilkos lett. Most derült ki, hogy az egészből semmi sem volt igaz.

Szekálták, nem bírta tovább

Susan Meachen amerikai szerző romantikus könyveket írt viszonylagos sikerrel. Ugyan nem volt különösebben ismert a célközönségén kívüli körökben (egészen mostanáig), annyian azért ismerték és olvasták a műveit, hogy egész kis közösség alakult ki körülötte 2020-ra. Ez azzal is járt, hogy voltak rosszakarói, zaklatói is, akik miatt Meachen egyszer öngyilkosságot kísérelt meg a fenti poszt megjelenése előtt pár héttel.

És aztán 2020 októberében jött a fenti bejelentés, amit a szöveg szerint az írónő lánya fogalmazott meg arról, hogy édesanyja öngyilkos lett, ezért segítséggel ő fejezi be anyja utolsó regényét. Meachen öngyilkosságáról többek között a Rolling Stone és az Insider is tudósított, a szerző Facebookján ettől kezdve csak a műveit hirdető, illetve öngyilkossági prevenciós posztok jelentek meg.

 

Susan Meachen számára az elmúlt bő két évben sorban érkeztek a részvétnyilvánítások és megemlékezések, kollégái gyűjtést is szerveztek a tiszteletére.

Újabb bejelentés

A héten azonban egy másik Facebook-oldalon megjelent egy bekezdés Meachen hivatalos fiókjából, ami szerint az írónő nem is halt meg mégsem. A következők szerepelnek ebben a People magazin szerint, illetve a Twitteren itt található egy képernyőfotó a közleményről:

milliószor átvitatkoztuk, hogy ezt hogy kéne csinálni, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy ez így jó-e vagy sem. Csomó kérdés lesz, és gondolom rengetegen el fogják hagyni a csoportot. De a családom azt tette, ami szerintük a legjobb volt a számomra, és nem hibáztatom őket ezért. Majdnem megint meghaltam a saját kezem által, és nekik még egyszer át kellett menniük ezen a poklon. [...] Most jól vagyok, és remélem, hogy újra írni fogok. Kezdődjék a móka!

Amint azt az írónő helyesen megtippelte, a bejelentkezését hatalmas felháborodás követte. Az üzenetből az következik, hogy Meachennek volt egy második, szerencsére szintén sikertelen öngyilkossági kísérlete is, feltehetőleg az őt szekáló rosszakarók miatt, és ekkor a családja úgy döntött, hogy az lesz a legjobb, ha a nevében kijelentkeznek a közösségi médiából. Ehhez azt az igen drasztikus módszert választották, hogy azt hazudták, hogy az írónő valóban belehalt második öngyilkossági kísérletébe.

Sok mindent meg tudok bocsátani, de azt nem hiszem, hogy valaha is meg fogom tudni, hogy megrendezted a saját halálodat

– válaszolja az első reakciók között Karen Hall írónő annak ellenére, hogy a szövegből az következik, hogy az öngyilkosság bejelentése nem Meachen ötlete volt, hanem azt a családja tette meg az írónő érdekében. De ez persze nem változtat azon a tényen, hogy több mint két évig egy ilyen kitalált tragédiával reklámozták a romantikus könyveket a közösségi médiában.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06-80/820-111-es telefonszámot, illetve tájékozódj itt

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves