A gyomorrák egy alattomos betegség.
A gyomorrák egyik fontos jele étkezés után jelentkezhet. Ismerős érzés, amikor túletted magad és fáj mindened? Nos, ez előfordul azonban, ha étkezés után valaki rosszullétet tapasztal, ami hányással jár, ott már bizony valami probléma áll fent. Természetesen nem biztos, hogy rákbetegség, de mindenképpen érdemes kivizsgáltatni.
Nemrég itt volt a karácsony, és ilyenkor általában mindenki többet eszik a megszokottnál. Azonban a gyomorrák esetében egy hétvégi nagy ebéd után is jelentkezhet a kellemetlen tünet. A legtöbb gyomorrák a nyálkahártyában kezdődik, és emiatt jelentkezhet tünetként a hányás nem sokkal evés után. A Cedars Sinai amerikai kórház orvosszakértői szerint további tünetek közé tartozik a puffadás és a jóllakottság érzése még kis mennyiségű étel elfogyasztása után is, valamint a gyomorfájdalom.
A szakértők kiemelték, hogy a kockázati tényezők közé tartozik, hogy valaki a 60-as éveinek végén jár vagy annál idősebb. Kiderült az is, hogy valamilyen oknál fogva a betegség gyakoribb spanyol, afro-amerikai vagy csendes-óceáni szigetlakóknál. Azonban az orvosok mindig kiemelik, hogy az egészséges életmód, a dohányzás és az alkohol mellőzése segíthet megelőzni a gyomorrákot sok esetben. A legjobb azonban, ha bármilyen nem múló gyomorpanasz esetén az érintettek felkeresik a háziorvosukat, és segítséget kérnek, ugyanis nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sok betegségnél a korai diagnózis életmentő lehet.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!