Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PARIS 2024

Szexistának tartják a francia olimpikonok formaruháját, ez váltott ki felháborodást

2024. április 22.

2 perc olvasás

ELLE

párizs Formaruha olimpia olimpiai játékok
Szexistának tartják a francia olimpikonok formaruháját, ez váltott ki felháborodást
© Bertrand GUAY / AFP

Hamarosan elkezdődik a 2024-es olimpia, ám a francia sportolók formaruhája már most nagy felháborodást eredményezett. 


Az olimpia évében mindig nagy figyelem övezi a formaruhákat, hiszen a sportolók ezt szokták viselni a megnyitón. Az országok általában igyekeznek olyan tervezőket felkérni, akik funkcionális, elegáns szettet alkotnak a versenyzőknek, a darabok pedig utalnak az adott országra. A francia csapat formaruháját is leleplezték, a nők ruhái pedig nagy megdöbbenést okoztak. 

A francia sportolók olimpiai formaruhája nem aratott sikert 

Április 17-én mutatták be a francia olimpikonok formaruháját, amelyet a sportolók a 2024-es játékok megnyitóján fognak viselni. Idén a Berluti divatház tervezte a ruhákat. Sötétkék nadrágkosztümöt álmodtak meg a sportolóknak, a nők ezt viselik, a férfiak pedig ugyanolyan öltönyben jelennek majd meg.

A divatház közleményéből kiderült, hogy a kék szín mellett megjelenik a piros és a fehér. Az árnyalatok azért kerültek elő, hogy ezzel is utaljanak a francia zászlóra. A kék és a piros finom átmenetet képez, utóbbi a Berluti márka színátmenetes technológiájára utal, amit évtizedek óta alkalmaznak a bőrből készült cipők, kiegészítők esetében. 

Azonban más érdekesség is van a formaruhán, amin egyre többen háborodnak fel. A férfiak zakója takarja a kezeket, ám ugyanez nem mondható el a női sportólók ruhájáról. A női formaruhákat ujjak nélkül készítették el, ezért ők mondhatni csak mellényt viselnek. 

A X-en egyre többen posztolnak a formaruhákról, a felhasználók szerint ez egy nagyon szexista megközelítés. Sokan úgy vélik, hibás elképzelés, hogy a nőknek több bőrfelületet kell megmutatniuk egy ilyen rendezvényen. 

Azt gondoltam ez egy sportesemény, nem a nőiesség megnyilvánulása

– írta az egyik felhasználó az X-en. 

A nőknek feltétlenül meztelenebbnek kell lenniük, mint a férfiaknak...

– posztolta egy másik internetező. 

A vélemények egyébként megoszlanak, sokak szerint nem szexista a formaruha, csupán utal a jelenlegi trendekre. Sokaknak elnyerte a tetszését a női sportolók ruhája, és leírták, a Berluti darabjai kifejezetten elegánsak, miközben modernek. A francia L'Équipe szerint a nők számára gyártott blézerek is kapnak ujjakat, ezek levehetőek lesznek. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves