Az ananász nemcsak ízletes trópusi gyümölcs, hanem igazi tápanyagbomba is.
Az ananász rendszeres fogyasztása éppen ezért számos egészségügyi előnnyel is jár. Összeállításunkban most hoztunk is 5 nagyszerű érvet, ami egyértelműen amellett szól, hogy minél többet egyél belőle.
Egy csésze (nagyjából 165 gramm) friss ananász csak 82 kalóriát tartalmaz, ugyanakkor mégis jelentős mennyiségű tápanyagot biztosít. Mintegy 74 mg C-vitamin található meg benne, ami a napi ajánlott bevitel 80 százaléka, emellett tele van mangánnal, káliummal és rostokkal is.
Az ananászban megtalálható a bromelain nevű enzim, ami segíti a fehérjék lebontását, így támogatja az emésztést. Ez különösen hasznos lehet húsételek fogyasztása után, mivel csökkentheti a puffadást, valamint az emésztési kellemetlenségeket.
A bromelain nevű enzim gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet az ízületi gyulladások, illetve más gyulladásos állapotok enyhítésében is. Vagyis ez azt jelenti, hogy az ananász fogyasztása hozzájárulhat a fájdalom minimalizálásához és a mozgékonyság javításához.
Mint azt már említettük az ananász alacsony kalóriatartalmú, viszont magas a víz és a rosttartalma, így elősegíti a teltségérzet gyorsabb kialakulását. Ezáltal pedig az étvágyat is csökkentheti, ami nagy segítség a testsúly kordában tartása során.
Az ananászban található kálium segíthet a vérnyomás szabályozásában, míg a benne lévő antioxidánsok csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A rosttartalmának hála pedig normál tartományba kerülhet a koleszterinszint, ami szintén előnyös a szív-érrendszer egészsége szempontjából.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!