Mindig örömteli, ha a hosszú csendet megújulás és újranyitás követi – mint a Meat Boutique Bistro & Deli év eleji restartja. Izgalmas újdonságokkal szolgál az étlap, de még nagyobb várakozás előzte meg a belsőépítészeti átalakítást, amelyet Bajor Ádám jegyez.
A Lánchíd lábánál, a Duna közelségét élvezve új alapokra helyezni egy gasztronómiai élményt nem kis kihívás, de nem is lehetetlen. Sőt, sikerülhet kiválóan! A Meat Boutique több új helyiséggel és egy delivel bővülve, egyedi koncepcióval tért vissza. Miközben a Huszár Krisztián és Bereznay Tamás irányításával működő konyháról balkáni és közel-keleti ihletésű fogások kerülnek ki, a vendégek egy egyszerre szokatlan, mégis nagyon ismerős térrendezés kellős közepén érezhetik magukat.
A tulajdonosok és Bajor Ádám belsőépítész elképzelései alapján ugyanis egy lakás különböző funkciói kapcsolódnak egymáshoz: a konyhához éléskamra is jár, ahol saját készítésű, füstölésű hús- és sajtkülönlegességek, mézek és más finomságok kaphatók, az étkező és a nappali két különböző hangulatban kínál kikapcsolódást, a mosdó pedig egy önmagában is emlékezetes, wow-élményt garantáló, díszletszerű tér.
Az étterem a kiváló minőségű alapanyagokról és ételekről szól, az enteriőr ehhez kínál fesztelen, otthonos, ugyanakkor tapintatos kulisszát. Nincsenek túl harsány színek, sem minták, vannak viszont csodás Coordonné tapéták, amelyeket otthon, az étkezőnkben is szívesen látnánk – nemkülönben a Duna türkizes-zöldes habjaira reflektáló csempefalat. Bajor Ádám érdeme, hogy a design nem telepszik rá a vendéglátásra, inkább együtt változik azzal – a Meat Boutique ezzel egy olyan kortárs trend képviselője Budapesten, ami valóban a lényeget állítja a középpontba.
A shortlistet egy szakértőkből álló zsűri választotta ki, amelynek tagjai idén Szakos Andrea enteriőrtervező, a tavalyi EDIDA Év designere kategória nyertese, Dr. Horváth Judit, Iparművészeti Múzeum, Kortárs Design Gyűjtemény Főosztály főosztályvezetője, valamint Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője.