Quantcast

Minden, amit a Chanel Métiers d'Art bemutatójáról tudnod kell

Elegáns, letisztul darabokat mutatott be Virgine Viard.

A Chanel minden év decemberében mutatja be a Métiers d'Art show-t, amit idén Virgine Viard tervezett.

Ez volt Viard első szóló tervezésű kollekciója, mint kreatívigazgató, amit a milliárdokat érő divatcégnek hozott létre Karl Lagerfeld halála óta.

Míg Lagerfeld a teátrális díszletekről (265 tonna jeget rendelt Párizsba 2010-ben, a téli divatbemutatóhoz) és a bohém kiegészítőkről (hulahopp karika táska) volt híres, a Viard féle Chanel sokkal visszafogottabb, csendesebb vizekre evezett.

A legelső Métiers d'Art show-jára Viard az Elveszett jelentések és a Marie Antoinette filmek rendezője, Sofia Coppola kollaborálásával keltete életre Coco Chanel eredeti, a párizsi rue de Cambon utcában található szalonját. A bemutatón a modellek krémje vonult fel, többek között Kaia Gerber, Gigi és Bella Hadid is.

Ez a Chanel most valamilyen új érzést kelt és hozza a francia stílus könnyedségét. A klasszikus darabokat a mindennapi viselésre tervezték, egyszerű felsőkkel, belső zsebekkel és vállra ejtett kabátokkal.

Karl hatása még csendesen érződik, az olyan kiegészítőkkel, mint a madárkalitka táskák és parfümös üveg nyakláncok, tisztelgett a tervező a néhai Lagerfeld előtt.

Viard a monokróm összeállítások mestere, a kollekcióban csak pár vörös szőnyegre szánt darabot mutatott be, amelyet a fekete és a fehér outfitek és téli viseletek közé rejtett.

Ha egy szexi, de elegáns lookra vágysz, ez a legjobb tippünk: a melltartót és a felső rétegeket cseréld le ékszerekre (igen, rád gondolunk, Gigi Hadid)

Akármit is csinál Viard, az a valóság talaján maradt, mi meg nem tudunk rá haragudni azért, mert a látványos és túlzó kreációk helyett nőies darabokat alkotott. Ez is Chanel. A Chanel elnöke, Bruno Pavlovsky szerint Viard első kollekciója az egyik legsikeresebb az üzletekben.