Quantcast

Dizájn

Az együttműködés, amire senki sem számított: Balenciaga x Crocs

© Balenciaga

A divatrajongók tűkön ülve várták, hogy a Balenciaga bemutassa a 2022 tavasz-nyári kollekcióját, ám egy darab úgy tűnik, mindenkinél kiverte a biztosítékot.

„Clones”, azaz klónok – ezt a nevet kapta a Balenciaga divatház legutóbbi eseménye, amelyen a márka jövő tavasz-nyári sportkollekcióját mutatták be. A futurisztikus show-n nem volt hiány technológiai újdonságokból, a kifutón vonuló modelleket például egy 3D modellezőprogram segítségével sokszorosították. Mindez Demna Gvasalia, a Balenciaga művészeti igazgatójának volt köszönhető, az ő fejéből pattant ki bemutató koncepciója.

És bár az esemény óriási siker lett, a divatrajongók nem tudtak szó nélkül elmenni az egyik darab mellett. A kifutón ugyanis feltűnt egy különös Crocs magas sarkú cipő, amely fekete, szürke és vibráló zöld árnyalatban elérhető. 

Az amerikai márka gumipapucsai világszerte ismertek – a bumszli, színes lábbelik elég megosztóak, van, aki imádja, míg mások egyenesen utálják őket. A Balenciaga tervezői gondoltak egy merészet, és a papucsot magas sarkú cipővé alakították át, ám az eredmény nem aratott osztatlan sikert. Az internetes visszajelzések között volt, ami a divatház kreativitását és egyedi ötletét dicsérte, ám a legtöbben inkább furcsállották a szokatlan dizájnt.

Pedig nem ez az első alkalom, hogy a Balenciaga és a Crocs együttműködik: az olasz divatház 2018 tavasz-nyári kollekciójában tűnt fel először a „Foam” névre keresztelt platform papucs, amelyet 680 eurós ára ellenére hamar elkapkodtak az üzletekből.

Forrás: ELLE