Quantcast

Love/Hate

A trend, amit senki sem látott előre: újra menő az UGG csizma?!

A trend, amit senki sem látott előre: újra menő az UGG csizma?!
© Gotham/GC Images

Imádjuk utálni, vagy utáljuk imádni? Nem számít, a hasított bőr csizma nem tágít...

A korai kétezres évek trendjei közül sokra ma már kellemetlenül mosolyogva tekintünk vissza, ám úgy tűnik, a divat körforgása ezeket sem ugorja át. A trapéznadrágok és a csípőszoknyák után most újabb megosztó ruhadarab követel helyet magának a 2022-es trendek között: a klasszikus, hasított bőr UGG csizma. A legnagyobb sztárok, köztük Dua Lipa, Irina Shayk és Kendall Jenner lábán is láthattuk a friss paparazziképeken a bumszli, bélelt csizmát, és derült égből villámcsapásként ért a hír, amikor pár hete a cég bejelentette, hogy a legendás Cher lett a 2022-es kampányuk arca.

Különösen érdekes, hogy más Y2K márkákkal, például a Juicy Couture-rel ellentétben az UGG nem egy újraértelmezett kollaborációnak köszönhetően tért vissza a köztudatba (lásd a tavaly év eleji Molly Goddard x UGG együttműködést, ami nyomokban sem hasonlít az eredeti dizájnra), hanem az eredeti klasszikus, a jól ismert őzbarna lábbeli hódít újra.

Szörfösöktől a sztárokig

Az UGG csizmákat eredetileg ausztrál szörfösök viselték a hatvanas években, mielőtt Hollywood fiataljainak egyik kedvenc cipőjévé nőtte volna ki magát a nyolcvanas években. A mai napig a legtöbbet vitatott lábbelik közé tartozik a Crocs papucsokkal és a Yeezy sportcipőkkel egyetemben, ám míg utóbbi kettőre a divatdiktátorok egyfajta stílusmegnyilvánulásként tekintenek, addig az UGG csizmák renoméja inkább negatív.

Újjáéledése nem egyszerűen az Y2K iránti nosztalgiának tulajdonítható, ami a 2022-es tavaszi-nyári szezon egyik legmeghatározóbb irányvonala – az újonnan felfedezett UGG-mánia valójában a kényelemről szól. Egészen pontosan arról, hogy szembeszállunk a „most már ki kell öltözni” mentalitás kényszerével. Úgy tűnik, hogy sokan vannak, akik nem tudnak elszakadni a lenge öltözékektől és a bolyhos papucsoktól, amelyeket az elmúlt két évben az otthonuk biztonságában viseltek.

A hasított bőr csizma 2022-ben rövid szárral hódít, és prémium loungewear darabokkal (kasmír joggerrel és elegáns leggingsszel) kombinálva érdemes viselni. És ha már így alakult, miért is ne élvezhetnénk ki a komfortot és meleget nyújtó kényelmes léptek minden másodpercét?

További street style szettekért kattints a galériánkra! 

Forrás: Elle