Quantcast

11 dizájner maszk a nagyvilágból, amivel jó célt szolgálunk

Nem csak megvédenek minket és a környezetünket, de még jól is néznek ki.

Ha már Budapesten is kötelező lesz arcmaszkot viselni az üzletekben, akkor dobjuk fel egy olyan darabbal magunkat és környezetünket, ami amellett, hogy megfelelő védelmet ad, még jól is néz ki, megvásárlásukkal pedig a kisebb divatmárkákat támogatjuk. A magyar divattervezők után az ELLE most a világpiacon nézett szét, milyen egyedi maszkokat kínálnak a dizájnerek.

1. Collina Strada 100 dollár

Hillary Taymour, a környezettudatos luxustáskáiról ismert Collina Strada márka alapítója régen beszerzett, fel nem használt textiljei között nézett szét és ezekből készítette el igazán látványos maszkjait. Minden megvásárolt darab után további öt maszkot ad a New York-i egészségügyben dolgozóknak.

2. Phlemuns 29 dollár

A divattervező James Flemons minden felhőmintás maszk megvásárlása után egy N95 besorolású arcmaszkot ad egy olyan valakinek, akinek munkája a járvány idején is elengedhetetlenül fontos.

3. VPL 34 dollár

Ha valakinek különösen fontos a fenntarthatóság, akkor a VPL-nél keresse dizájner maszkját! A műhely vintage japán gyapjúból készítette el különleges szájmaszkjait.

4. Profound 6,45 dollár

Egy csodaszép, virágos maszk, melynek bevétele teljes egészében a koronavírus áldozatainak családját segíti.

5. Modulare 68 dollár

Egy egyszerű, mégis sikkes maszk, aminek árából a márka védőfelszereléseket vásárol azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

6. Diop 15 dollár

A detroiti márka a Feed the Frontlines mozgalomnak adományozza a maszkból befolyó összeget, akik a helyi éttermek támogatásával a frontvonalban dolgozókat segítik élelemmel.

7. Alabama Chanin 12 dollár

Az alabamai divatmárka nem csak maszkot kínál, de egy online útmutatót is ad, hogyan lehet ilyet készíteni. 

8. Lotuff 25 dollár

Hunyorogva akár magyar népi motívumok is lehetnének a Rhode Island-i arcmaszkon, aminek bevétele a Lotuffnál is jótékony célokat szolgál.

9. For Days 25 dollár

Az újrahasznosításban élen járó márka főállásban varrja a maszkokat a postai, élelmiszeripari és egészségügyi dolgozóknak. Öt maszk vásárlása esetén további ötöt adnak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

10. Christy Dawn 30 dollár

A los angelesi divatmárka régóta a raktárban porosodó textíliákból készíti kissé retro hangulatú virágmintás maszkjait.

11. Courtyard LA 40 dollár

A kaliforniaiak nem restek masnikkal, vagy pillangókkal díszíteni saját maszkjukat, miközben rengeteget adományoznak belőle, többek között hajléktalanoknak is.