Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

2023 legszebb lakberendezési trendje: a púderkék konyhabútor

2023. március 05.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés lakberendezési trendek konyha kék látványkonyha konyhabútor
2023 legszebb lakberendezési trendje: a púderkék konyhabútor
© Shutterstock

A szakértők bemutatták az idei év legkülönlegesebb lakberendezési trendjét, a púderkék konyhabútort, ami nemcsak az étkezőhelyiséget, hanem az egész otthont szebbé tudja varázsolni! 


A tökéletes konyhabútor kiválasztásánál több szempontra kell figyelni: elsődleges, hogy alkalmazkodjon a térhez, nagyságában pedig ne nyomja össze, hanem inkább nyújtsa a teret! Ezenkívül fontos még a szekrény praktikuma és elrendezése, ahogyan a külső megjelenést is érdemes figyelembe venni. A legújabb konyhatrendek szerint az idei évben például a púderkék konyhabútor a legmenőbb, ezt pedig a szakértő lakberendezők is megerősítették.

vidámabbá és színesebbé teszi a lakást A PÚDERKÉK KONYHABÚTOR 

Minimalista tónusával, különleges árnyalatával, valamint a visszafogott, szolid megjelenésével a púderkék konyhabútor egy csapásra képes megváltoztatni az egész ház hangulatát! Ez azért lehetséges, mert a púderkék, mint szín nem gyakran fordul elő a lakberendezésben: általában a fürdőszobai csempéken és az apróbb kiegészítőkön kívül nem kerül használatra – pedig a konyhabútorok fantasztikusan néznek ki ebben a színben!

Ettől a kis színtől vidámabb lesz a tér, de a pirossal, lilával vagy zölddel ellentétben mégsem lesz olyan harsány, feltűnő a végeredmény

– mondja Claire Birkbeck fürdőszoba dizájner, aki minden olyan embernek ajánlja a púderkék színt, aki a hagyományos fás és természetes árnyalatokon kívüli, elegáns megjelenésű konyhabútorban gondolkodik.

Shutterstock

A púderkék konyhabútorok ugyanis rendkívül elegánsnak és letisztultnak hatnak, legyen a berendezés bármilyen stílusú: a vintage, a hagyományos, a magasfényű és a modern, minimalista szekrényekhez is remekül illik ez az árnyalat!

NEMCSAK HAGYOMÁNYOS, HANEM MODERN KÜLSŐVEL IS JÓL NÉZNEK KI

Ezt bizonyítja az is, hogy Tom Howley bútortervezőtől az elmúlt évben egyre több olyan púderkék színű konyhát kérnek a megrendelők, melyek a modern és hagyományos kivitelezést egyaránt preferálják.

Abszolút nem lehetetlen összeegyeztetni a modern megjelenést a klasszikus stílusjegyekkel! A fiókos tárolók vonala akár lehet teljesen letiszult is, míg a panelek követhetik a hagyományos, tömör fából készült bútorok elemeit

– mondja a bútortervező, aki szeriunt azért ilyen népszerű a púderkék színű konyhabútor, mert a világos, hideg árnyalat egy finom, modern csavart visz az amúgy már teljesen megszokott konyhatrendekbe.

Shutterstock

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves