Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Small bedroom

5+1 tipp: Így hozd ki a legtöbbet a kis hálószobádból

2022. július 09.

2 perc olvasás

Elle Decoration

lakberendezés lakberendezési trendek hálószoba ötletek kis hálószoba
5+1 tipp: Így hozd ki a legtöbbet a kis hálószobádból
© Getty Images

Lehet, hogy csak egy ágy fér bele, lehet, hogy szekrények is, a lényeg, hogy a hálószobád minden négyzetmétere jól ki legyen használva. Így lesz belőle harmonikus pihenési szentély!


A hálószoba az otthon legintimebb helyisége, ezért fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a dekorációjára. Még akkor is, ha a méretéből adódóan erre nem sok lehetőségünk van. A kis hálószoba is tükrözheti a személyiségünket és stílusunkat – az alábbi tippek segítségével sikerül majd kihozni a maximumot a legapróbb hálókból is! 

Fókuszpontban a tapéta

Ha az ágytámla mögötti falra egy tekintetet vonzó tapétát választasz, az vizuálisan mélyíti a teret, ráadásul nagyon trendi is.

Egyedi, tárolós fejtámla

Egy saját igényekre és helyre szabott tárolós fejtámla kiváltja az éjjeliszekrények funkcióját, és egységes képet ad az ágynak. Ha felette fali vagy lelógatott lámpákkal oldod meg a világítást, még a tároló teljes felső felületét is használhatod.

Engedj be annyi fényt, amennyit csak tudsz!

Ha viszonylag nagy ablaka van a kicsi hálódnak, inkább ne használj függönyt, csak rolót vagy redőnyt. Ha rácsozott az ablakod, cseréld ki teljes üvegesre, ha kicsi az ablakod és megteheted, cseréld ki nagyobbra! A lényeg, hogy a lehető legtöbb fényt engedd be a szobádba, hogy nagyobbnak tűnjön.

Használj ki minden négyzetmétert!

Alaposan tanulmányozd a szobád alaprajzát, mielőtt berendezed! Egy kis beugrórész, oszlop vagy aszimmetria gondos tervezést igényel a bútorok kiválasztásánál. A gardróbnak például nem érdemes faltól falig húzódnia. Ha hagyunk benne helyet egy kis fésülködő- vagy íróasztalnak, olvasófülkének, sokkal tágasabbnak fog tűnni a háló.

Ha nincs helyed vízszintesen, oldd meg függőlegesen!

A falra rakott polcok, kisszekrények megoldást jelenthetnek a tárolási problémáidra, ha nincs túl sok helyed a padlón.

+1 Tükrök

Biztos tudod, hogy a természetes fény és a tükrök nagyszerű szövetségesek bármilyen tér vizuális kitágításában. Kerülhet a hálódban a gardróbszekrény ajtajára, a falra vagy akár a plafonra is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves