Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 konyhatrend, amit a lakberendezők ódivatúnak tartanak

2023. november 01.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés konyha lakberendezési trend konyhaszekrény konyhabútor interior design
3 konyhatrend, amit a lakberendezők ódivatúnak tartanak
© Shutterstock

A következő ódivatú konyhatrendekkel érdemes leszámolni a szakértők szerint, mert már nem adnak értéket az otthonunkhoz, sőt, még le is viszik annak az értékét! 


Egy új konyha megtervezése rendkívül nehéz feladat, ami rengeteg tervezést igényel. Fontos, hogy olyan konyhatrendet válasszunk, ami jól illik bele az otthonunk egészébe, de a praktikai és a kényelmi szempontok is fontosak, akárcsak az, hogy beleférjünk a büdzsébe. A lakberendezők most elárulták, melyek azok az ódivatú konyhabútorok, amiket érdemes elfelejteni az új konyha kialakításánál, mert egyáltalán nem adnak értéket az otthonunkhoz, sőt, még le is viszik annak az értékét! 

A következő 3 konyhatrendet felejtsd el a lakberendezők szerint! 

1. KOPTATOTT, VINTAGE STÍLUSÚ KONYHABÚTOROK

A koptatott és vintage stílusú konyhabútorok már önmagukban is fakó, viseletes megjelenésről árulkodnak, amit a legmodernebb konyhai kiegészítők és a szép, minőségi munkalap sem tud feldobni. A konyhák akkor néznek ki a legjobban, ha a konyhabútor letiszult és rendezett látványt nyújt, ezért a lakberendezők többsége lebeszéli a klienseit a vintage konyhatrendek alkalmazásáról.

2. Rikító színű konyhai munkalapok

A piros, a kék, a zöld, valamint a sárga és a narancssárga munkalapok kirívóak, felhívják magukra a figyelmet, ezért minden egyes porszemcse és ételmaradék látható lesz rajtuk. Praktikusság szempontjából tehát nem ajánlott erős színeket választani a munkalapoknak, de a lakberendezők szerint egyáltalán nem is néznek ki jól – még akkor sem, ha önmagában a konyhaszekrény szép.

3. POLCOK és NYITOTT KONYHASZEKRÉNYEK

Nehezen, sok munkával lehet rendben tartani őket és még akkor is rendszeresen tisztítani kell őket, mikor egyébként nem is használod a konyhát: a nyitott szekrényes és polcos megoldások ugyanis nagyon gyorsan porosodnak, ezért a bennük lévő étkészletek is hamar koszosak lesznek. A legjobb, ha zárt szekrényekben kerülnek eltárolásra a konyhai gépek, tányérok, fazekak és étkészletek, mert így tovább maradnak tiszták és a kíváncsi tekintetek elől is rejtve maradnak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves