Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FENG SHUI

4 tipp, ha a feng shui szerint szeretnéd berendezni a konyhád

2023. október 23.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés Feng Shui konyha berendezés konyhaszekrény színek konyha burkolat
4 tipp, ha a feng shui szerint szeretnéd berendezni a konyhád
© Shutterstock

Így fog áramolni a csi a konyhádban a feng shui szerint.


A feng shui több ezer éves ősi tudománya, napjainkban is hasznos lehet, ha szeretnénk olyan otthont teremteni, ahol jó érzés lenni és a pozitív energiák is szabadon áramolhatnak. A kínai tradíciónális filozófia szerint, a konyha az otthon lelke, így az különleges figyelmet igényel.

1. Színek

A feng shui szerint a konyhában a lágy vagy semleges színek a legideálisabbak, amelyek elősegítik a nyugalmat. A vakító fehér azonban nem ajánlott, inkább a törtfehér és a matt árnyalatok illetve a homok vagy barna, pasztell tónusok. A konyhaszekrények színével lehet még színt bevinni a térbe: a feng shui szerint a kékek és a zöldek a víz, a vörösek, narancsosok vagy rózsaszínűek pedig a tűz energiáit szimbólizálják. Mindkét elem fontos egy konyhában.


2. Rendezettség

Ahogy a tűz és a víz egymás ellentétei, úgy kell a konyhánkban is a főzőlapot, a mikrohullámú sütőt és a sütőt egy helyre, és a mosogatót, a mosogatógépet egy másikra csoportosítani. Ha a tűzhely és a mosogató ugyanazon a munkalapon van egy vonalban, legalább 80 cm távolságra kell lenniük egymástól. A feng shui szerint ha ez nem lehetséges, helyezzünk közéjük egy fa elemet, -egy vágódeszka is megteszi-, vagy egy aromás növényt.

3. Anyagok

A feng shui számára a legfontosabb az egyensúly, ezért fontos, hogy jól kombináljuk a különböző elemeket. A fém-, márvány-, gránitbútorokkal felszerelt konyhák hidegséget adnak, és ezeket kompenzálni kell más meleg anyagokkal - fa, kerámia stb. - vagy lágyabb tónusokkal. Ez a funkcionalitás és a kényelem egyensúlyáról is szól, hogy minden jól működjön és barátságos térben is legyen.

4. Részletek

Még akkor is, ha a konyhánk kicsi, fontos, hogy hangulatos légkört teremtsünk benne. A feng shui szerint ehhez ügyelni kell a megfelelő megvilágításra, de a növények elhelyezésére is. A tükrökkel való dekorálást azonban nem javasolja, ahogy a kések szem előtt tárolását sem, mert azok "levágják" az energiát.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves