Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PRAKTIKUS OTTHON

Must-have darabok, ha kicsi az otthonod!

2024. január 27.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

kis lakás berendezés több funkciós bútorok tárolási megoldások
Must-have darabok, ha kicsi az otthonod!
© Shutterstock

Sok praktikus bútor, kis helyen is elfér!


Ha te sem büszkélkedhetsz grandiózus nappalival, étkezővel vagy tágas hálóval, mindennél fontosabb, hogy olyan bútorokat válassz, amik több funkcióval bírnak és kis helyen elférnek. A kanapéágyakon túl is vannak még hasznos darabok, amik helyet spórolhatnak neked és még jól is néznek ki!

1. Magas kanapé

Kis nappalikban gyakran probléma, hogy egy kanapénak és egy étkezőasztalnak is el kell férnie, de nincs elég hely mindkettőnek, ezért, hogy helyet spóroljunk, egy 45-50 cm ülőmagassággal rendelkező kanapé, remekül használható étkezőasztal ülőhelyeként is. Ha pedig csak a kanapét használnánk, érdemes keskenyebb étkezőasztalt választani, hogy kevesebb helyet foglaljon, mikor arrébb kell tenni. 

2. Tárolós ottomán

Kis alapterületen minden rendelkezésre álló helyet ki kell használnunk, főleg, ha nincsenek beépített szekrényeink. Egy tárolóval rendelkező ottomán egyszerre dekoratív ülőhely és remek hely sálaknak, sapkáknak, kiegészítőknek. De lehet dohányzóasztalként is használni egy tálcával. 

3. Könyvespolc íróasztallal

Tárolási célokra egy jó könyvespolc elengedhetetlen egy kis otthonban. Nem csak könyveket tarthatunk bennük, hanem dísztárgyakat, vázákat, aktákat és papírokat és sok más apróságot is. De szolgálhatnak mini home office-ként is, lehajtható asztallal felszerelve. 

4. Falilámpák

Különösen azokban a hálószobákban, ahol nincs elég hely éjjeliszekrényeknek, a fali lámpák kézenfekvő megoldást jelenthetnek. Ideális esetben már az otthon tervezésénél lehet gondoskodni a villanykiállásról a falban, utóbb vezetékes megoldásokkal is pótolható. 

5. Kárpitozott, kényelmes étkezőszékek

Egy olyan szék, ami nem csak az étkezőasztalhoz passzol, de dekoratív és kényelmes is, hála a kárpitozásnak és a karfának, rugalmassá teszi, hogyan használjuk, hiszen vacsora után, az asztaltól elfordítva a vendégeink még szívesen elücsörögnek rajtuk.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves