Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HELYGAZDÁLKODÁS

Így hozhatod ki a legtöbbet a kis konyhából

2023. október 25.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés konyha konyhaszekrény egybenyitott nappali kis konyha konyhapult
Így hozhatod ki a legtöbbet a kis konyhából
© Shutterstock

A konyha még ha kicsi is, az otthon középpontja. Így legy igazán praktikus! 


Jó esetben szeretünk a konyhánkban lenni és nem csak azért, mert finomakat főzünk, hanem mert szép is! Ugyan nem biztos, hogy akkora, hogy elférjen benne egy konyhasziget, vagy a legtrendibb színben pompáznak a konyhaszekrények, az ici-pici konyhákat is meg lehet tölteni nagy ötletekkel! Íme 10 inspiráló kicsi konyha!

1. Oszd meg és uralkodj!

Ha nem fér el minden konyha funkció (hűtő, mosogató, főzőlap) egy falra, használj egy másikat is, (ha tudsz)! Ebben a lakásban a két soros konyha szép szimmetriát ad a térnek, a nyílászáróhoz közel pedig még egy kis étkezősarok is elfért.

2. Multifunkció

Ha van egy kis plusz helyed, egy egysoros konyha mellé is rakhatsz konyhaszigetet úgy, hogy felhasználod az étkezőrész háttámlájaként.

3. Tapétára fel!

A konyhában nem szokványos a tapéta használata, pedig szépen összefogja egy kis konyha színeit is.

4. Összehangolás

Ebben a lakásban a pici konyha egy légtérben van a hálóval, nappalival, ezért a tulajdonosok úgy döntöttek minden helyiség hangulatát összefésülik. Így kapott a pici konyha meleg hatású téglaburkolatot, ami remekül harmonizál a háló színeivel.

5. Black is King

Kicsi helyeken azt gondolnánk, szűkíti a teret, de ebben a lakásban nem feltétlenül, inkább egységesíti és letisztultabbá teszi. Igazi karakteres választás! 

6. Minimalista berendezés

A kis konyhák jó térérzetének legnagyobb ellensége a zsúfoltság. Ezért érdemes a konyhaszekrények tartalmát átgondolni, vagy akár ki is iktatni őket. Az eredmény egy üdítően minimalista konyha lehet!

7. Összefésülve

Kicsi lakásokban gyakori probléma, hogy egy térben a konyhának, étkezőnek, nappalinak úgy kell megférniük egymás mellett, hogy ne mutassanak össze-vissza hatást. Ebben a tetőtéri lakásban ezt úgy érték el, hogy a tálalószekrény, a konyhapult és a nappali alacsony szekrénye, egy bútorrá áll össze. 

8. Natúr tónusok

A kicsi konyháknál a legelőnyösebb világos, natúr színeket használni. Ebben a lakásban az egyszerű egysoros konyhát egy beépített polcosszekrény egészít ki, ami ad egy kis mélységet a térnek.

9. Praktikus megoldások

A kicsi konyhák, okos megoldásokra szorítanak minket. Jól jöhetnek a mosogatóra tehető mobil tányérszárítók, a tologatható polcok vagy forgatható tárolók a pultra.

10. Egyszerű vonalak

Néha a kevesebb, több! Egy kicsi konyha esetében biztosan. A legegyszerűbb felületekkel, fogantyúkkal, kiegészítőkkel nem hibázhatunk.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves