Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 dolog, ami soha nem hiányozhat egy nappaliból sem

2023. november 18.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés otthon bútor lakberendezési tárgyak lakberendezési kiegészítő
5 dolog, ami soha nem hiányozhat egy nappaliból sem
© Shutterstock

Neked vajon hány olyan dolog hiányzik a nappalidból, amit a lakberendezők szerint kötelezővé kellene tenni az otthon berendezésekor?


A tökéletes nappali berendezése során rengeteg szempontra kell ügyelni: fontos a szoba mérete, a bútorok nagysága, a falak színe, a dekorelemek mennyisége és persze az is, hogy mindez összhangban legyen a büdzsénkkel, a személyes stílusérzékünkkel és helyiség adottságaival is. Épp ezért, van néhány olyan dolog, amit a lakberendezők soha, semmi esetre sem tartanak a nappalijukban: a most következő lakberendezési tárgyak nélkül viszont elképzelhetetlennek tartanak egy jó nappalit! 

A következő 5 dolog nélkül nem lehet szép egy nappali sem! 

1. KÉNYELMES, SZÉP KANAPÉ

A nappali elengedhetetlen bútoreleme a kanapé, ami elsősorban kényelmi szempontokat kínál; de a megjelenése is rendkívül fontos, hiszen jó eséllyel ez lesz az a bútor, ami a helyiség központjaként fog szolgálni. Színe, anyaga, formája és alakja meghatározza az egész nappali hangulatát, ezért fontos, hogy a kanapé kényelmét a saját ízlésünkhöz megfelelő választással párosítsuk! 

2. DÍSZPÁRNÁK

A kanapék önmagukban rendkívül üresen mutatnak: vidámságot, harmóniát és összetettséget csempészhetünk a nappaliba, ha a kanapéra több különböző nagyságú és különböző árnyalatú, de egy stílusú díszpárnát helyezünk. A díszpárnák sokkal szebbé és elegánsabbá varázsolják a legegyszerűbb nappalit is, ezért érdemes akár a különleges, selyem, szatén vagy bársony anyagú darabokba is beruházni!

3. DOHÁNYZÓASZTAL

A kanapén ülők általában a dohányzóasztalra pakolják le a poharaikat, a telefonjukat és az egyéb apró kiegészítőiket: fontos tehát, hogy ne egy kicsi, hanem egy viszonylag nagy felületű dohányzóasztalt válasszunk, ami méreteiben és magasságában is illik az ülőgarnitúrához. Amikor üresen áll az asztal, fotóalbumokkal, magazinokkal, virágcsokrokkal és vázákkal is lehet díszíteni.

4. HANGULATVILÁGÍTÁS

A klasszikus plafonvilágítás nem a legbensőségesebb hangulatot nyújtja: a közös romantikus programokra, a családi estékhez és az esti lazulásra ezért érdemes beszerezni néhány olyan lámpát, melyek oldalról világítják meg a teret. Lehet ez egy állítható fényerősségű állólámpa, néhány kisebb olvasólámpa vagy bármilyen más fénytest is – a lényeg, hogy a helyiség melegséget árasszon és a felkapcsolt fényeknél is hívogató maradhasson.

5. VALAMI „VINTAGE”

Nem kötelező, de a lakberendezők egyetértenek abban, hogy a vintage, azaz régimódi különlegességek minden nappalit feldobnak. Ez lehet akár egy italosszekrény, különböző italokkal; egy könyvespolc tele antik darabokkal, a nagymamád régi vázája, egy ereklye a kedvenc filmedből, egy hangszer (pl. egy zongora vagy gitár), esetleg egy régi festmény vagy akármilyen más extra, ami emelheti a nappalid fényét. Nemcsak jól mutat, hanem bemutatása remek alkalmat is kínál a vendégekkel való beszélgetésekre!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves