Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 dekorációs hiba, amitől közönséges lesz az otthonod

2024. június 29.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés otthon függöny Dekoráció bútor lakberendező
3 dekorációs hiba, amitől közönséges lesz az otthonod
© Shutterstock

A szakértők most összegyűjtötték azt a 3 legnagyobb lakberendezési bakit, amitől garantáltan közönségesnek fog tűnni az otthonod! 


Mindenki egy tökéletesen berendezett és elegáns otthonról álmodik, ám a való életben közel sem sikerül mindenkinek kiviteleznie azt a lakberendezési stílust, amit eredetileg elképzelt magának. A minták és a trendek furcsa keveredése, a rossz színkombinációk kiválasztása és a nem megfelelő bútorok összepárosítása gyakran zavaros hatást eredményezhet. Ezek a lakberendezési bakik azonban még semminek tűnnek a következő melléfogásokhoz képest, amikkel tényleg közönséges lesz az otthonod a lakberendezők véleménye alapján.   

RÖVID FÜGGÖNYÖK

Ha van egy dolog, amiben a lakberendezők mindig egyetértenek, az az, hogy a rövidre vágott függönyök soha, semmilyen szobában sem mutatnak jól. Ez egy általános igazság, amit akkor is érdemes betartanod, ha egy helyiségben kifejezetten kicsi ablakokkal rendelkezel. Hogy miért? A szakértők szerint a rövid függönyök kettévágják a teret, zavarják a szemet és sehogyan sem lehet úgy stylingolni őket, hogy azok ízlésesen, stílusosan, elegánsan mutassanak az adott szobában.

MINDENFÉLE SZÍNŰ VIRÁGOK

Mindenféle otthont feldobnak a virágok, azonban érdemes vigyázni azzal, milyen csokrokra költöd a pénzedet: a lakberendezők szerint a mindenféle rikító színből összeállított virágcsokrok például kifejezetten ízléstelenek, amiktől közönséges lesz az otthonod megjelenése. A szivárvány minden színében ragyogó csokroktól tehát érdemes távol maradni, helyette egy bizonyos színtónusú vagy árnyalatú darabokkal díszíteni az otthonodat.

 TÚL SOK KÉP A FALAKON

A bekeretezett élmények, a szívednek kedves képek, levelek és papírok gyűjtése örömteli pillanat, ám ezeknek a tömeges közszemlére tétele és a nappaliba való bezsúfolása lakberendezői szemmel nem éppen a legszebb dekoráció. Sőt: vannak olyan szakértők, akik kifejezetten ódzkodnak a falakra tehető sok kisebb-nagyobb képkeretekkel, hiszen a sok kép csökkenti a térérzetet, ami optikailag kicsinyíti a teret. Jobban jársz tehát a nagyobb képekkel, a kis emlékeket pedig tedd el ládába, dobozkába!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves