Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

Ez az 5 legelegánsabb szín, amire az otthonodat festheted

2024. június 23.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés lakberendezési trendek fal otthon szín festés
Ez az 5 legelegánsabb szín, amire az otthonodat festheted
© Shutterstock

A világos árnyalatoktól egészen a gazdag, feltűnő színsikáláig most minden olyan fali színt felsoroltak a lakberendezők, amik azonnal elegáns(abb)nak fogják mutatni az otthonodat! 


Az otthon festése során olyan fali színeket szokás választani, melyek harmóniát árasztanak, javítják az összképet és növelik a teret; optikailag nyújtják a szobát és nem árasztanak magukból rossz, feszengő érzést – azokban a terekben ugyanis senki sem szeret tartózkodni. Épp ezért, a lakberendezők most összegyűjtötték azokat a fali színeket, melyek szerintük minden otthonban elegánsan mutatnak, bármilyen méretű lakásról vagy házról is legyen szó! 

Következzenek azok az elegáns színek, melyek minden otthonban jól mutatnak!

SÖTÉTKÉK

Egyszerre nyújt feltűnő és színes, valamint visszafogott és szolid hatást a tengerészkék árnyalata, amit a lakberendezők gyakran használnak a saját otthonuk festése során. Remekül néz ki ezüst és arany kiegészítőkkel, fogantyúkkal, de a hideg és a meleg kiegészítők, bútorok is tökéletesen párosíthatóak vele. Érdemes tudni, hogy a kék szín bizonyítottan nyugalmat és békét áraszt, serkenti az agyműködést és támogatja az intuíciót, ezért gyakran alkalmazzák irodákban, munkahelyeken is. 

SMARAGDZÖLD

A smaragdzöld az egyik olyan feltűnő fali szín, amit már a 20. században is használtak a kastélyok, arisztokrata otthonok és kúriák beltéri festése során. Eleganciája nem kérdőjelezhető meg, ám érdemes vele vigyázni, hiszen túlzott mértékben használva kicsinyíti a teret, összenyomja a szoba belső elemeit. Érdemes stukkókkal, világosabb fali festményekkel, esetleg más világos kiegészítőkkel kombinálni a látványt, ami így azonnal hívogatóbbnak fog kinézni a vendégek számára is.

BÉZSES ÁRNYALATOK

A bézses árnyalatokkal nem lehet hibázni: bármilyen tónusú bézs színt is válasszunk, az eredmény mindig elegáns lesz. Egyetlen hátulütője, hogy a fehérhez hasonlóan gyorsabban koszosodik az átlagnál, gyakrabban kell festeni és könnyen unalmassá válhat, ha a bútoraink is a bézs ezernyi árnyaltában keverednek. Ezt a hatást színes kiegészítőkkel, festményekkel, képekkel, díszpárnákkal, valamint növényekkel tudod feldobni és azonnal vidámabbnak fog tűnni a lakásod!

SÖTÉTBARNA

A bézses árnyalatokhoz hasonlóan a sötétbarnát sem kell önmagában használni: sokkal jobban mutat, ha a világos felületeket keverednek a sötétebb árnyalatokkal, ami mélységet ad a térnek és harmonikusabb életérzést kelt a szobában tartózkodóknak. Érdemes rá ügyelni, hogy a sötétbarna egy melegebb tónusát válasszuk, valamint arra is, hogy a plafont ne sötét színnel fessük be, mert akkor túlságosan komornak fog hatni a tér.

SÖTÉTSZÜRKE

Ugyanazok a szabályok érvényesek a sötétszürkére, mint a sötétbarnára: ha teljes mértékben ezzel a színnel festjük be a falakat, könnyen lehet komor érzetünk a szobába lépve. Ha azonban világosabb bútorokkal, melegebb (akár aranyos, bronzos tónusokkal) természetes anyagú bútorokkal és növényekkel komponáljuk össze a teret, a sötétszürke nagyon elegánsnak fog hatni. Párosítsd világos szőnyeggel vagy padlóburkolattal, ami tágítani fogja a teret! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves