Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

Egyetlen bútor, amitől minden nappali jobban néz ki

2024. január 20.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali bútorok lakberendezés bútor ágy berendezés
Egyetlen bútor, amitől minden nappali jobban néz ki
© Shutterstock

A szakértők esküsznek erre a lakberendezési trükkre: állításuk szerint ezzel az egy bútorral minden egyes nappali sokkal különlegesebbnek, elegánsabbnak hat! 


A jó hangulatot árasztó nappali kényelmes, otthonos és barátságos; van benne hely minden és mindenki számára, mégsem túl zavaros és túlzsúfolt a berendezése. Ezekre a szempontokra nem mindig könnyű ügyelni, az azonban biztos, hogy ha van egy olyan bútor, amitől minden nappali kényelmesebb és elegánsabb lesz, akkor az a kanapé és fotel keveréke: nem más, mint a dívány! 

ETTŐL A BÚTORTÚL NEMCSAK JOBBAN NÉZ KI, DE KÉNYELMESEBB IS LESZ A NAPPALID

A nappali berendezése nem lehetne teljes kényelmes kanapé, dohányzóasztal és tévé nélkül – azonban a lakberendezők szerint ezeken felül van még egy olyan bútordarab, amit ha van rá elég hely, mindenképpen érdemes beszerezni, mert sokkal kényelmesebb és sikkesebb lesz tőle a leghétköznapibb közösségi tér is! Ez a bútor nem más, mint a dívány!

A dívány egy ülésre és fekvésre is megfelelő ülőalkalmatosság, aminek háttámlája és karfája is van: kicsit olyan, mint egy kihúzható és ággyá is alakítható kanapé, csak kisebb és elegánsabb formában. Azért nagyon praktikus, mert ha nagyobb vendégsereged van, akár több széket is kiválóan helyettesít, de kényelmesen el is lehet helyezkedni rajta: vannak olyan pihe-puha változatok, amiken konkrétan még aludni is lehet, szóval még a vendégágyat is tudja helyettesíteni!

NEM MINDENKI SZERETI EZT A BÚTORT, MERT SOK HELYET ELFOGLAL

A dívány egyetlen hátránya az, hogy viszonylag sok helyet elfoglal: míg a kihúzható kanapéket egyszerűen ki-be lehet csukni, addig ez egy rigid ülőalkalmatosság, amit a súlya miatt még mozgatni is csak nehézkesen lehet. Főként ez az oka annak, hogy kevesen választják a nappalijukba, pedig a 19. században rendkívül népszerű bútordarabnak számított, ami nélkül elképzelhetetlen volt egy nappali.

A lakások és az otthonok nagyságának zsugorodásával azonban egyre inkább a kis helyet elfoglaló, praktikus bútordarabok vették át az irányítást, ezért a dívány szinte teljes mértékben kiszorult a nappalik berendezéséből. A lakberendezők azonban állítják: érdemes neki helyet szorítani, mert sokkal jobban néz ki tőle a legegyszerűbb nappali is! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves